Nemzetközi foci bajnokok ligája

Lineker megnevezte a BL-döntő favoritját

Úgy véli, erősebb a Liverpool, ám hozzátette, a labdarúgásban nem mindig a jobb csapat nyer.

Gary Lineker szerint a Liverpool a toronymagas esélyese a Bajnokok Ligája június elsejei, madridi döntőjének, amelyben a Tottenham Hotspur lesz a „vörösök” ellenfele.

A jelenleg televíziós szakértőként dolgozó, volt válogatott Lineker – aki egyébként 1989 és 1992 között a Spurs játékosa volt – felhívta a figyelmet arra a 26 pontos különbségre, amely az angol bajnokság tabelláján kialakult a két együttes között. A Liverpool a második, a Tottenham a negyedik helyen zárta a Premier League-et – írja az MTI.

Ha összességében összehasonlítjuk a két csapatot, a Liverpoolnak vannak jobb játékosai. A gárda több mint húsz ponttal szerzett többet az idény során, így nehéz bármi alapján is a Tottenhamet esélyesebbnek tartani. De, ahogy mindannyian tudjuk, a labdarúgásban nem mindig a jobb csapat nyer, ezért is olyan különleges ez a sportág

– nyilatkozott Lineker a The Timesnak.

Az 58 éves szakember dicsérte a Liverpool vezetőedzőjét, Jürgen Kloppot, amiért a saját képére szabott egy csapatot, és egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a Tottenhamnek mindenképpen költenie kell azért, hogy lépést tartson a mester, Mauricio Pochettino ambícióival.

Klopp rendkívül szenvedélyes, érzelmes ember. Ez a mostani Liverpool tükrözi az ő személyiségét, nagyon dinamikus, nagyon energikus. Klopp nagyon intelligens és briliáns futballszakember. Pochettino pedig egyértelműen az egyik legjobb menedzser a világ futballjában, de a Spursnek be kell fektetnie, támogatnia kell a terveit azért, hogy megtartsa

– magyarázta Lineker.

A Tottenham az előző két átigazolási időszakban senkit nem szerződtetett részben azért, hogy a tavasszal átadott új stadion munkálataira elegendő forrás jusson. Az argentin tréner ezzel együtt többször utalt arra, hogy távozhat, amennyiben a befektetések elmaradása miatt a csapat nem lesz képes trófeákért harcolni. Pochettino vezetésével az észak-londoni gárda az elmúlt négy szezont egyformán az első négy között zárta a bajnokságban.

Kiemelt kép: JUSTIN TALLIS / AFP

Olvasói sztorik