Nemzetközi foci

Meccs közben kapott sorfalat a búcsúzó Van Persie

Elköszönt a legenda.

Vereséggel búcsúzott el csapata, a Feyenoord közönségétől, de emlékezetes ünneplésben részesült a világbajnoki ezüst- és bronzérmes Robin van Persie.

A rotterdami együttes meglepetésre 2–0-ra kikapott vasárnap az ADO Den Haagtól, a visszavonuló 35 éves holland futballista számára azonban így is szép marad a búcsú: a lelátón hatalmas molinóval köszöntek el tőle, a két együttes játékosai pedig sorfalat álltak neki a 92. percben, amikor a közönség vastapsa közepette cserénél levonult a pályáról – írja az MTI. Az Eredivisie harmadik helyén álló Feyenoord szerdán a Sittard otthonában zárja az idényt.

A 102-szeres válogatott játékos tavaly elhódította a Holland Kupát a Feyenoorddal, nem sokkal később pedig jelezte, hogy még egy szezont vállal.

Van Persie 16 évesen került a Feyenoordhoz, majd megfordult az Arsenalnál, a Manchester Unitednél és a Fenerbahcénál, és tavaly januárban tért vissza Rotterdamba. A válogatottal 2010-ben lett második, 2014-ben pedig harmadik a világbajnokságon.

Ugyancsak a vasárnapi mérkőzésen köszöntek el a Feyenoord szurkolói a vezetőedzőtől. Giovanni van Bronckhorst 2015-ben vette át a csapatot, amely az ő irányításával 18 év után nyert holland bajnoki címet 2017-ben. A 44 esztendős edző januárban jelentette be, hogy a nyáron távozik, mert új kihívásokra van szüksége.

Olvasói sztorik