Nemzetközi foci

Diouf szerint Carragher kétballábas, csak a Poolnak köszönheti a sikereit

Ha nem oda születik, nem fut be ilyen karriert.

Úgy tűnik, az FC Liverpoolt 2002 és 2005 között erősítő El Hadji Diouf nem őriz jó emlékeket angliai állomásáról. Az egykori szenegáli válogatott játékos 2015-ben fejezte be profi pályafutását, azóta is többször keményen beszólt korábbi társainak – két éve például a liverpooli legenda Steven Gerrard felé intézett éles kritikát.

A beIn Sports ismét interjút készített a szenegáli megmondóemberrel, aki ezúttal Jamie Carragherre hegyezte ki egyik mondatát.

Jobblábas játékos volt, két bal lábbal. Ha nem lenne Scouser, azaz Liverpool szülöttje, sosem lett volna olyan karrierje, mint amilyen végül összejött neki

– idézi például a GiveMeSport a Diouffal készült interjút.

Diouf 2003-ban Angol Ligakupát nyert a Liverpoollal, a skót Rangersszel pedig 2011-ből van egy bajnoki- és egy Ligakupa-címe. Az említett, 38-szoros angol válogatott Carragher csak a Poolt erősítette karrierje során (1996 és 2013 között), mellyel kétszer nyert FA Kupát, háromszor Ligakupát, kétszer Angol Szuperkupát, valamint az UEFA Kupát és a Bajnokok Ligáját is elhódították egy-egy alkalommal.

Kiemelt kép: Massimiliano Ferraro/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik