Nemzetközi foci

Rakitic bűnbak lett, az Inter máris vinné a Barcából

Nem szerzett jó pontokat a Barcelona-szurkolóknál Ivan Rakitic, aki a Liverpool elleni 4-0-ra elvesztett BL-elődöntő után nem utazott haza a csapattal, hanem Sevillába ment, a minden évben megrendezett vásárra, ahol többek között a korábbi Sevilla-elnök fiával, José María del Nido Carrascóval is fotózkodott.

Ernesto Valverde, a Barca edzője egyébként a BL-kiesés után két nap szünetet adott a keret tagjainak, Rakitic tehát nem partizánakció keretében lépett le lazulni, sokan mégsem nézték jó szemmel a sevillai kalandját, főleg, hogy a közösségi médiában olvasható reakciók alapján ő lett a Liverpool elleni 0-4 egyik bűnbakja.

Rakiticről a spanyol sajtó is azt írja, hogy a nyáron több csapattársával együtt elhagyhatja a klubot.

Attól nem kell félnie, hogy nem lesz érdeklődő, a Sport nevű spanyol sportnapilap például arról ír, hogy az Inter 50-60 millió euró körüli összeget ajánlana érte. Tavaly nyáron még egy másik horvát klasszist, Luka Modricot környékezte meg a milánói klub, de nagyon úgy tűnik, Rakitic könnyebben és ami szintén nem utolsó szempont, jóval olcsóbban mozdítható.

A 31 éves Rakitic 2014 nyarán érkezett a Sevillától és a Barcával mindent megnyert:

a BL-t, az európai Szuperkupát és a klubvébét egyszer, a spanyol Szuperkupát kétszer, a Király-kupát és a bajnokságot négyszer.

Olvasói sztorik