Nemzetközi foci bajnokok ligája

Bárki nyeri végül a BL-t, az biztos, hogy óriásit kaszál

32 csapat indult neki szeptemberben a Bajnokok Ligája csoportkörének és mostanra ketten maradtak versenyben, az egyaránt őrületes fordítást bemutató Liverpool és a Tottenham.

A nagy meccs, az Atlético stadionjában esedékes döntő még hátra van, de azt már lehet tudni, hogy az idei meneteléssel nagyságrendileg mennyit pénzt kasszírozott a két angol klub.

A Liverpool tavaly is döntőt játszott, akkor 3-1-re kikapott a Real Madridtól, így végül 81,3 millió eurós bevétellel zárt a sorozatot – számolta ki a Swiss Ramble nevű Twitter-oldal.

Idén már a részvételért kapott 15,25 millió eurót a klub, majd a csoportkörért járt további 9 millió, a nyolcaddöntőért 9,5 millió, a negyeddöntőért 10,5, az elődöntőért 12,5 és a fináléért további 15.

Ehhez jönnek még a tévés bevételek, valamint az UEFA-együtthatóért járó pénz, így ebben a szezonban 107,2 millió eurót keresett a Pool, amely ha megnyeri a döntőt, további 4 millióval gazdagodhat.

A Tottenham tavaly a 16 között szállt ki, amikor a Juventus a Wembley-ben aratott 2-1-es győzelemmel ütötte ki. A Spurs akkor 61 millió euró bevételre tett szert, idén viszont már 101,6 milliónál jár a Swiss Ramble számítása szerint, ehhez jönne még a győztesnek járó 4 millió, ha Harry Kane emelné magasba a serleget június elsején.

A különbség az UEFA-együtthatóért kapott összegből adódik, ezen a téren a Spurs majdnem 8 millió euróval kevesebbet kaszált.

Olvasói sztorik