Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Liverpool hőse nagyon dühös volt Kloppra

Georginio Wijnaldum csereként beállva lett a Liverpool egyik hőse, a második félidő elején két gólt is szerzett, a másodikkal dolgozta le a Barcelonában összeszedett háromgólos hátrányát az angol csapat.

Ez hihetetlen! A spanyolországi meccs után is hittünk magunkban, hogy képesek lehetünk négy gólt szerezni. Voltak, akik leírtak minket, de újra megmutattuk, hogy a futballban minden lehetséges. Nagyon dühös voltam az edzőre, amiért a kispadon kezdtem, aztán amikor beálltam, az lebegett a szemem előtt, hogy segíteni tudjak a csapatnak, úgyhogy örülök a két gólnak

– nyilatkozta Wijnaldum.

Aki 93 százalékos pontossággal passzolt, mindkét csele összejött, volt egy szerelése és háromszor szerezte vissza a labdát. 4-0-nál pedig úgy hozta ki a labdát három Barca-játékos szorításában, hogy tombolt utána az Anfield népe.

A 28 éves holland légiós 13 gólt szerzett a Liverpoolban eddig, a Barca elleni dupla mellett betalált a Romának, a Manchester Citynek, a Tottenhamnek, az Arsenalnak és a Chelsea-nek is, vagyis nem tétlenkedik a nagycsapatok ellen.

De ő maga biztos megemlítené az áprilisban, a Cardiff elleni meccsen lőtt gólját is, ami nagyon fontos volt, hogy a Pool versenyben maradjon a Manchester Cityvel a bajnoki címért.

A kérdést az utolsó forduló dönti el, amikor a Liverpool a Wolverhamptont fogadja, a City pedig a Brighton ellenfele lesz.

Eredmény – Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó

Liverpool (angol) – Barcelona (spanyol) 4-0 (1-0)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Wijnaldum 45.) – Fabinho, Milner, Henderson – Shaqiri (Sturridge 90.), Mane, Origi (Gomez 85.)

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitic (Malcom 80.), Busquets, Vidal (Arthur 74.) – Messi, Suárez, Coutinho (Semedo 60.)

Gólszerzők: Origi (7., 79.), Wijnaldum (54., 56.)

Sárga lap: Fabinho (11.), Matip (66.) illetve Busquets (45+1), Rakitic (53.,), Semedo (75.)

Piros lap: –

Továbbjutott 4-3-as összesítéssel a Liverpool.

Kiemelt kép: Paul ELLIS / AFP

Olvasói sztorik