Nemzetközi foci bajnokok ligája

Valverde már tudja, borzasztó napok várnak a Barcára

Klopp szerint lehetetlennek tűnt a továbbjutás.

Jürgen Klopp, a Bajnokok Ligája-döntőbe jutott Liverpool vezetőedzője a Barcelona keddi búcsúztatását követően elárulta, hogy az első mérkőzést követően még ő is lehetetlennek tartotta a továbbjutást.

Klopp a 4–0-ra megnyert hazai visszavágó után kiemelte: a Barcelona legyőzése a futballvilág egyik legnehezebb feladata. A 3–0-ra elveszített első mérkőzést követően nekik mégis úgy kellett nyerniük négy góllal, hogy közben ne kapjanak egyet sem, amitől még nehezebbé vált volna a dolguk – írja az MTI.

A médiatanács sokkot kapna Klopp nyilatkozatától
Kemény szavak, élőben, a riporternek közbe kellett szólnia.

Őszinte leszek, nem gondoltunk arra, hogy erre képesek vagyunk. Azt mondtam a játékosaimnak, szerintem lehetetlen továbbjutnunk, de azért van esélyünk. És mi hittünk ebben az esélyben. Ha szavakkal kellene jellemeznem ezt a klubot, akkor a nagy szív jut eszembe először, ezt az estét illetően pedig nyilvánvalóan úgy mentünk, mint az őrültek

– mondta Klopp.

Ernesto Valverde, a Barcelona edzője kiemelte: ilyen összeomlást követően „borzasztó” napok elé néznek.

A második félidőben a hazaiak két gyors gólja a feje tetejére állította a dolgokat. Nem sikerült helyzeteket kidolgoznunk, miközben ellenfelünk átgázolt rajtunk. Ez szörnyű eredmény a szurkolóinknak és nekünk is. Egyelőre el kell töltenünk néhány szörnyű napot, túl kell jutnunk az önmarcangoláson. Aztán vissza kell térnünk, de értelemszerűen most nagyon mélyen vagyunk

– emelte ki Valverde.

Luis Suárez, a Liverpool volt, a Barcelona jelenlegi támadója szerint az ellenfél negyedik gólja előtt úgy viselkedtek, mint az „iskolás fiúk”, és el kell fogadniuk az ezért kapott kemény kritikákat.

– Borzasztóan fáj a kiesés – jegyezte meg a Barca támadója.

A Barcelona búcsújával az is biztossá vált, hogy 2011 óta először nem lesz egyetlen német játékos sem a BL-döntőben – igaz, a kispadon Klopp révén azért képviseltetik magukat a németek.

Kiemelt kép: Shaun Botterill/Getty Images

Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó

Liverpool (angol) – Barcelona (spanyol) 4-0 (1-0)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Wijnaldum 45.) – Fabinho, Milner, Henderson – Shaqiri (Sturridge 90.), Mane, Origi (Gomez 85.)

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitic (Malcom 80.), Busquets, Vidal (Arthur 74.) – Messi, Suárez, Coutinho (Semedo 60.)

Gólszerzők: Origi (7., 79.), Wijnaldum (54., 56.)

Sárga lap: Fabinho (11.), Matip (66.) illetve Busquets (45+1), Rakitic (53.,), Semedo (75.)

Továbbjutott 4-3-as összesítéssel a Liverpool.

Olvasói sztorik