Nemzetközi foci

Elbukta a BL-t a Manchester United, egy lépésre a bronztól a Chelsea

Néhány kérdés eldőlt az angol Premier League-ben.

A 37., utolsó előtti forduló előtt úgy nézett ki a képlet az angol Premier League-ben, hogy a biztos BL-csoportkört érő harmadik és negyedik helyért a Tottenham mellett a Chelsea, az Arsenal és a Manchester United küzdött még.

Az utóbbi időben mind a négy együttes hullámvölgyben volt: az elmúlt három fordulóban a Tottenham három, a Chelsea két, az Arsenal nulla, az MU egy pontot szerzett.

Tegnap a Tottenham elbukott a Bournemouth ellen (1-0), ezt kihasználva pedig a Watford ellen ma 3-0-ra diadalmaskodó Chelsea előzött, és a harmadik helyen áll az utolsó forduló előtt 71 ponttal. A Tottenham 70 ponttal a negyedik, az Arsenal, amely hamarosan kezd a Brighton ellen, egy meccsel kevesebbet játszva 66 ponttal az ötödik.

Szupersztárok egész sora hagyja ki a Pool–Barca visszavágót
Sokat vesztett szombat este Valverde együttese: Dembélé is megsérült.

A Manchester United bennragadt a hullámvölgyben, csak 1-1-es döntetlent játszott a tök utolsó, már hetekkel ezelőtt kiesett Huddersfield otthonában, ezzel pedig eldőlt, hogy lemaradnak a következő évi BL-ről: az utolsó forduló előtt ugyanis a 66 pontos csapat már nem előzheti meg a negyedik Tottenhamet. Ole Gunnar Solskjaer együttese öt tétmérkőzés óta nyeretlen, ilyen rossz sorozata legutóbb 2015 decemberében, Louis van Gaal irányítása alatt volt a csapatnak. A hazaiak találatánál a dán kapus, Jonas Lossl adta a gólpasszt egy manchesteri szöglet után, kirúgásból.

Premier League, 37. forduló, eredmények:

Chelsea–Watford 3-0
Huddersfield–Manchester United 1-1

Később,
17.30: Arsenal–Brighton
Hétfő,
21.00: Manchester City–Leicester City

Korábban:
Newcastle United–FC Liverpool 2-3
Cardiff City–Crystal Palace 2-3
West Ham United–Southampton 3-0
Wolverhampton Wanderers–Fulham 1-0
Bournemouth–Tottenham Hotspur 1-0
Everton–Burnley 2-0

Kiemelt kép: AFP

Olvasói sztorik