Nemzetközi foci

Végre a Chelsea is felmutathat idén valami rekordot

A Chelsea-nek nem megy úgy idén, ahogy az utóbbi években megszokták a szurkolók. Ugyan két fordulóval a bajnokság vége előtt a BL-pozíciót érő negyedik helyen áll a csapat, de az Arsenal és a Manchester United is szorongatja Maurizio Sarri csapatát. Az olasz mestertől többet vártak.

De utolsó mentsvárként ott van az Európa Liga , ahol csütörtök este a Chelsea az Eintrach Frankfurt vendégeként lépett pályára elődöntőjének odavágóján. A német csapat a Barcelonával és Real Madriddal összeboronált Luka Jovics fejesével vezetést szerzett, de a londoniak az első játékrész végén Pedro révén egalizáltak (1-1).

Jovics betalált, döntetlenre végzett Frankfurtban a Chelsea
Az Arsenal hátrányból 3-1-re fordított a Valencia ellen az Európa Ligában.

Mivel ez is maradt a végeredmény, a Chelsea végre fel tud valami pozitívat mutatni idén a szurkolói felé. Az opta statisztikusai mutattak rá arra, hogy a csütörtök esti döntetlennel a londoni klub Európa Liga történelmet írt; a sorozatban immár 16 meccs óta veretlen, márpedig ilyen sorozat még nem volt, mióta a 2009-2010-es idény óta átnevezték a kupát.

A másik mérkőzésen gyorsan hátrányba került az Arsenal odahaza a Valencia ellen, de az Ágyúsok Alexandre Lacazette duplájával gyorsan fordítani tudtak. A hosszabbításban még Pierre-Emerick Aubameyang is betalált, így a londoniak kétgólos előnnyel várhatják a spanyolországi meccset. (Kiemelt kép: europress)

Európa Liga, elődöntő, első mérkőzések

Eintracht Frankfurt – Chelsea 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Jovic (23.), illetve Pedro (45.)

Arsenal – Valencia 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Lacazette (18., 26.), Aubameyang (91.)  illetve Diakhaby (11.)

Olvasói sztorik