Nemzetközi foci

De Ligtre figyelnek a riválisok is, lehet, hogy nem a Barcát választja

Igencsak felértékelődött az Ajax labdarúgójának játékjoga.

A spanyol Sport azt írja, egyre komplikáltabb az FC Barcelona és Matthijs de Ligt között köttetendő megállapodás – bár a felek közel jártak az aláíráshoz, a védő és klubja, a holland Ajax Bajnokok Ligája-menetelése felülírta az eddigieket.

A lap szerint a 19 éves szupertehetség továbbra is fő kiszemelt a Barcánál, azonban a játékos ügynöke, a nagy üzletekben már igencsak jártas Mino Raiola is tudja: ügyfele piaci értéke jócskán megnövekedett a tavaszi remek szereplést követően, így aztán kapkodni sem kell a beérkező ajánlatok elfogadásával.

A Barca vezetői állítólag áprilisban már célegyenesben érezték magukat, s úgy tűnt, a Bl-sorsolás is nekik kedvez: az Ajax a Juventust kapta a negyeddöntőben, ami az erőviszonyok alapján a végállomást jelentette volna a hollandoknak. Csakhogy nem így lett, az Ajax lépett tovább, sőt az elődöntőben idegenben szerzett 1-0-s előnyt a a Tottenham ellen – vagyis még korántsem zárult le a szezon az Ajax számára, ezt pedig Raiola is tudja: állítólag már a Bayern Münchentől, a Juventustól és a Paris Saint-Germaintől is érkezett ajánlat De Ligtért, előszerződést azonban senkivel sem kötnek, amíg ki nem esik a csapat a BL-ből.

Kiemelt kép: Emmanuel Dunand/AFP

Olvasói sztorik