Nemzetközi foci

Döntött az UEFA, nem kapnak plusz pontokat Ronaldóék

Hiába óvtak, Júnior Moraes szabályosan szerepelt.

Az európai futballszövetség (UEFA) elutasította Portugália és Luxemburg óvását, amelyet azért nyújtottak be, mert az ukrán válogatottban a márciusi Európa-bajnoki selejtezőkön pályára lépett a brazil születésű Júnior Moraes.

Az UEFA pénteken közölte, hogy fegyelmi bizottsága a beadvány ellen foglalt állást, így Ukrajna a portugálok ellen szerzett egy (0–0) és a Luxemburg elleni győzelemmel (2–1) begyűjtött három pontját is megtarthatja, amivel vezeti a csoportot.

Az óvást arra hivatkozva nyújtotta be a két ország sportági szövetsége, hogy a márciusban honosított Moraes nem élt Ukrajnában megszakítás nélkül öt évet, márpedig a nemzetközi szövetség szabályai szerint csak abban az esetben szerepelhet egy játékos más nemzet színeiben, ha az adott országban legalább ennyi időt él folyamatosan – írja az MTI.

A 32 éves labdarúgó 2012-től Ukrajnában játszik – korábban a Metalurg Doneckben és a Dinamo Kijevben szerepelt, jelenleg pedig a Sahtar Doneckben –, ám 2017 januárjától volt egy rövid kínai kitérője. Az UEFA fegyelmi bizottsága ennek ellenére elutasította az óvást.

Kiemelt kép: Erwin Spek/Soccrates/Getty Images

Olvasói sztorik