Nemzetközi foci

Megint vándorolhat az angol futball tv-közvetítése

Kiszáll a Spíler, nyeregben a Digi Sport?

Iparági értesüléseink szerint szinte biztosra vehető, hogy a következő idénytől kezdve kizárólag a Digi Sporton lesznek láthatóak az angol élvonal, a Premier League mérkőzései. A Rangadó már korábban megírta, hogy 2019 augusztusától jó eséllyel a Digire kell kapcsolni a Liverpool, a Manchester United és az Arsenal összecsapásaiért, úgy tudjuk, 99 százalék, hogy a TV2-csoport által működtetett Spíler bedobja a törülközőt, azaz nem száll harcba a következő három évadra szóló közvetítési jogokért.

Mint ismert, a Spíler az indulása, vagyis 2016 óta közvetít az angol élvonalból, így igencsak kellemetlen lehetett, hogy az év elején a konkurens csatornával, a Digi Sporttal kellett összebútoroznia, és átadnia a legértékesebb jogok egy részét – a Premier League évente hétmillió euróba kerül –, annak fejében, hogy a csatornát betegyék a Digi kínálatába.

A Digi Sport két és fél hónapja jelentette be, hogy február 23-tól az angol élvonal mérkőzéseinek fele Magyarországon a Digi Sporton lesz látható, sőt a csatorna a fordulók összefoglalóit is közvetíti.

A megosztottság azóta is működik, a soron következő, 37. forduló péntektől hétfőig tart: a tíz mérkőzésből nyolcat élőben közvetít a két hazai csatorna, a Spíleren öt, a Digi Sporton három találkozó lesz látható élőben.

Honlapunk értesülései szerint ez az állapot hamarosan véget ér (a PL-ből két forduló van hátra), ugyanis a TV2-csoport már nem kér a következő, szintén három évadra szóló csomagból. Az Index korábbi számításai szerint a TV2 éves szinten 5,5-5,7 milliárd forintot fizet a focimeccsek jogaiért, amire rájön többi sportesemény költsége, valamint a rezsi, így hétmilliárd forint alatt a két adó nemigen áll meg.

A Premier League hazai közvetítési jogait az International Management Group (IMG) vette meg, amely nem rendelkezik televíziós csatornával, a célja a jogok továbbértékesítése. Úgy tudjuk, a Digi Sporttal való megállapodás borítékolható…

Kiemelt kép: Catherine Ivill/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik