Élő Nemzetközi foci

22 éves Ajax-játékos intézte el a Tottenhamet a BL-ben

Az Ajax került előnybe a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, miután az első mérkőzésen 1-0-ra legyőzte idegenben a Tottenhamet. A hollandok szédületes első félidőt produkáltak, a 22 éves Donny van de Beek pedig vezetést is szerzett nekik a 15. percben. A második játékrészben a Spurs volt aktívabb, de a kapura igazából teljesen veszélytelen volt az angol csapat, amely egy újabb sérülés miatt is bosszankodhat.

A BL-szezon két meglepetéscsapata már az első percektől egymásnak esett, és ugyan a Tottenham akarta megynomni a meccs elejét, pár perc után már azt láthattuk, ahogy az Ajax rohamoz, letámad és folyamatos nyomás alatt tartja ellenfelét. Ennek a 15. percben lett meg az eredménye, a beragadó londoni védők (millimétereken múlt) között kilépő Donny van de Beek, ahogy a Juventus ellen, úgy most is higgadt maradt a kapu előtt és egy kis kivárás után a hálóba lőtt.

Teljesen összezavarodott a bekapott góltól a Tottenham, az angolok kis túlzással a félpályát sem tudták átlépni. Majdnem meg is kapták a második gólt, Tadic lövésénél kellett bravúrt bemutatnia Llorisnak. Egy komolynak tűnő sérülés miatt még Vertonghent is elveszítette a Spurs, a belga orrából dőlt a vér, amikor az Ajax kapusa eltalálta egy tisztázásánál, a pályáról is úgy kellett letámogatni.

Vertonghent kellett lesegíteni a pályáról:

A második félidő elején fél perc kellett ahhoz, hogy két helyzetet láthassunk, majd a Tottenham próbálta meg sarokba szorítani ellenfelét, ami egy bizonyos szintig működött is, ám egyfelől úgy tűnt, hogy az Ajax tudatosan állt vissza, valamint ziccereket sem nagyon eredményezett. Közben vendégeknek ott voltak a kontralehetőségeik az egyik ilyennél Neres a kapufát is eltalálta a 78. percben – ezzel akár el is dőlhetett volna a párharc.

Az összefoglaló:

Ahogy telt az idő a Tottenham úgy tűnt egyre tanácstalanabbnak, végül nem is tudott kiegyenlíteni, idegenben szerzett 1-0-s előnnyel várhatja a visszavágót az Ajax.

A hollandok a BL-ben eddig még sosem kaptak ki, ha ők szerezték az első gólt, 41 győzelem és 8 döntetlen a mérlegük.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Amszterdamban.

Eredmény – Bajnokok Ligája-elődöntő, 1. mérkőzés

Helyszín: Tottenham Hotspur Stadium (London), Játékvezető: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

Tottenham – Ajax 0-1 (0-1)

Totteham: Lloris – Alderweireld, Sanchez, Vertonghen (Sissoko, 39.) – Trippier (Foyth, 80.), Eriksen, Wanyama, Rose (Davies, 80.) – Alli, Llorente, Lucas

Ajax: Onana – Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico – Van de Beek, Schöne (Mazraui, 65.), De Jong – Ziyech (Hunterlaar, 87.), Tadic, Neres

Gólszerző: van de Beek (15.)

Sárga lap: Tagliafico (30.), Veltman (63.)

Piros lap:

Fotó: Marc Atkins/Getty Images

Megy a meccs!

Parádés a hangulat a Tottenham-stadionban és a jelek szerint az egymásnak odamondogató edzők is megbékéltek a meccs napjára, nagy öleléssel fogadták egymást a pálya szélén. Feketében az Ajax, fehérben a Tottenham, a vendégek kezdtek. Lássuk!

57 éve nem járt ilyen magasságokban a Spurs

57 évet várt a csapat arra, hogy a BEK/BL-ben a legjobb négy közé jusson. Akkor a későbbi győztes Benficától kaptak ki 4-3-as összesítéssel, Guttman Béla volt a portugálok vezetőedzője.

A Tottenhamnek volt nehezebb dolga a csapat összeállításánál

Fotó: Europress

A legnagyobb londoni sztár, Harry Kane sérült, Szon Hungmin pedig sárga lapos eltiltása miatt nem játszhat ezen a mérkőzésen. Ha mindez nem lenne elég, a Spurs csatázik a BL-indulásért a Premier League-ben, csúsznak is be a váratlan eredmények, úgyhogy nincs a topon a csapat. Eközben a hollandok halasztották a legutóbbi bajnoki fordulót, hogy az Ajax kellőképpen pihent legyen

  • Totteham: Lloris – Alderweireld, Sanchez, Vertonghen – Trippier, Eriksen, Wanyama, Rose – Alli, Llorente, Lucas
  • Ajax: Onana – Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico – Van de Beek, Schöne, De Jong – Ziyech, Tadic, Neres
Olvasói sztorik