Nemzetközi foci

Van Dijk lett az Év Játékosa a Premier League-ben

A játékostársak választották a Liverpool holland védőjét.

Virgil van Dijkot választották a játékostársak a labdarúgó Premier League legjobbjának. A Liverpool védője a negyedik holland futballista, aki kiérdemelte ezt a címet. Az angol profi játékosok szervezetének (PFA) szavazásán a hatos szűkített listára még Raheem Sterling, Sergio Agüero és Bernardo Silva (mindhárom Manchester City), Sadio Mané (Liverpool) és Eden Hazard (Chelsea) került fel.

Ibra megint gólt lőtt, majd az ellenfélnek és a bírónak magyarázott
Fantasztikus formában a Galaxy svéd klasszisa.

A 27 éves Van Dijk tavaly januárban brit sajtóértesülések szerint 75 millió fontért érkezett a Southamptontól, ami a hátvédeket tekintve világrekord volt. Irányításával megszilárdult a Liverpool védelme, amely a mostani bajnokságban 19 mérkőzésen nem kapott gólt, és a legeredményesebben őrzi a kapuját.

Az a legnagyobb megbecsülés, ha a társak, akik ellen játszol hétről hétre, az év legjobbjának választanak. Különleges érzés ez, büszke vagyok és megtisztelő, hogy nyertem.

– mondta a Sky Sportsnak.

A PFA díját 1974 óta osztják ki, előzőleg 2005-ben fordult elő, hogy védő végzett az élen: akkor John Terry, a Chelsea csapatkapitánya nyert. Az idény legjobb fiataljának járó díjat a 24 éves Sterling érdemelte ki – írja az MTI.

Kiemelt kép: OLI SCARFF / AFP

Olvasói sztorik