Nemzetközi foci

Cannavaro egy hónapig volt Kína szövetségi kapitánya

Mostantól csak a klubcsapatára koncentrál az olasz szakember.

Nem marad a kínai labdarúgó-válogatott élén Fabio Cannavaro. A játékosként aranylabdás és világbajnok olasz szakember március közepén vette át a nemzeti együttes irányítását azzal, hogy a Kína Kupán mutatott teljesítmény alapján dől majd el, marad-e hosszabb távon a posztján. A négycsapatos tornán a hazai válogatott kikapott Thaiföldtől és Üzbegisztántól, ezzel utolsó lett, és a szurkolók, illetve a média kritikáinak kereszttüzébe került – rja az MTI.

Zidane az égés után: Nem bántam meg, hogy visszatértem
A Real Madrid edzője csalódottan értékelt a Rayo elleni vereség után.

Cannavaro hétfőn a kínai közösségi médiában tette közzé döntését, azt, hogy nem folytatja a párhuzamos munkát, s a jövőben csak a klubcsapatában szeretne tevékenykedni. A 45 éves tréner 2014-ben hét hónapot dolgozott a Kuangcsou Evergrande csapatánál, majd szaúdi kitérő után egy idény át vezette a Tiencsin Csüancsient, mielőtt 2017 novemberében visszatért a Kuangcsouhoz. Közleményében többek között azt írta, hogy a két elfoglaltság mellett a családjára már egyáltalán nem maradt ideje.

Nagyon nagyra értékelem, hogy a Kínai Labdarúgó Szövetség és az Evergrande azt akarta, egyszerre irányítsam Kína két legfontosabb csapatát, de a kettős elfoglaltság elvont a családomtól.

– fogalmazott, hozzátéve, hogy mostantól minden energiájával a klubcsapatára koncentrál, és továbbra is igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy a fiatal kínai labdarúgó fejlődjenek.

Kiemelt kép: Zhong Zhenbin / Imaginechina

Olvasói sztorik