Nemzetközi foci

Elmaradtak a fizetések, sztrájkba léptek a Bolton játékosai

A labdarúgók jussukat követelik, ha nem fizet a vezetőség, nem lesznek bajnokik.

Az angol másodosztály (The Championship) egyik biztos kiesője a nemrég még az élvonalban szereplő Bolton Wanderers, amely két fordulóval az alapszakasz vége előtt 32 ponttal az utolsó előtti helyen áll – és már nem is léphet innen előre.

Azonban könnyen lehet, hogy az egykor szebb napokat látott klub részéről nem is lesz törekvés a pontok gyarapítására, és így a némileg szebb szezonzárásra: a hónapok óta fizetés nélkül játszó futballistái ugyanis sztrájkot hirdettek, és amennyiben nem kapják meg elmaradt bérüket, úgy nem lépnek pályára az utolsó két fordulóban – derült ki a hivatalos közleményükből.

Mint írják, régóta tartó gazdasági krízis sújtja a csapatot, még a márciusi bérüket várják a futballisták, illetve az edzői stáb tagjai, akik mind a szurkolók elnézését kérik, de ebben a helyzetben más döntést nem hozhattak. Amennyiben nem kapnak pénzt az érintettek, úgy szombat délután elmarad a Bolton–Brentford bajnoki, illetve jövő vasárnap a Nottingham Forest elleni idegenbeli szezonzáró.

Kiemelt kép: Vitalij Tyimkiv/Szputnyik/AFP

Olvasói sztorik