Nemzetközi foci

Nem vicc: Buffon visszatérhet a Juventushoz

Igazgatói pozíciót kaphat egykori csapatánál.

Sajtóhírek alapján Gianluigi Buffon nem ír alá új szerződést a francia PSG-nél, és visszatérhet a Juventushoz, hogy egy igazgatói pozíciót töltsön be. A SportMediaset szerint a 41 éves játékos a szezon végéhez közeledve egyre inkább fontolgatja a lehetőségeit – írja a juventushungary.hu.

Néhány hónappal korábban arról lehetett olvasni, hogy az olasz hálóőr meghosszabbítja szerződését a párizsi egyesületnél, viszont a legújabb hírek alapján készen áll falra akasztani a kesztyűt egy év Franciországban eltöltött időt követően. Az ügynöke, Silvano Martina jövő héten utazik Párizsba, hogy beszéljen a kialakult helyzetről a klubbal és a játékossal.

Ha Buffon nem ír alá új szerződést, vagy a PSG nem aktiválja a szerződésbe foglalt hosszabbítási opciót, akkor a kapuslegenda visszatérhet Torinóba és igazgatói posztot kaphat a Juventusnál. Így korábbi csapattársával, Pavel Nedveddel dolgozhatna együtt, aki a klub alelnökeként tevékenykedik.

Kilenc hónapot töltöttem el egy gyönyörű városban, ahol szívesen fogadtak és nagy érdeklődést mutattak irántam. Nagyon örülök, hogy meghoztam ezt a döntést és Párizsba jöttem. Szerettem volna megtapasztalni egy más futballkultúrát és egy új várost, és azt kell mondanom, hogy teljesült a vágyam. Ki kellett lépnem a komfortzónámból és új dolgokat megtapasztalni. Megtanultam franciául és tudom, hogy ezek a tapasztalatok a jövőben a segítségemre lesznek.

Kiemelt kép: Matteo Bottanelli / NurPhoto / AFP

Olvasói sztorik