Nemzetközi foci

Akár már szombaton kieshet Thomas Doll csapata a Bundesligából

A sereghajtó Hannovernek mindenképpen győznie kell hazai pályán a Mainz ellen a német bajnokság 31. fordulójának szombati játéknapján ahhoz, hogy az utolsó három körben még legyen esélye harcolni a kiesés elkerüléséért.

A korábbi ferencvárosi edző, Thomas Doll által irányított hannoveri együttes sorozatban nyolc elveszített találkozó után az előző hétvégén gól nélküli döntetlent játszott a Dárdai Pál vezette Hertha vendégeként, így némi esélye maradt még a bennmaradásra, mivel közben közvetlen riválisai kikaptak.

Első lépésként szombaton a 12. Mainz ellen kellene győznie Doll tanítványainak, akiknek reményt adhat, hogy szombati ellenfelük idegenben egymás után hatszor kapott ki a Bundesligában, legutóbb január 19-én Stuttgartból tudta elvinni a három pontot.

Az szintén a Hannover malmára hajthatja a vizet, hogy az egy hellyel és három ponttal előtte álló Nürnberg a címvédő és listavezető Bayern Münchent fogadja vasárnap, az osztályozót érő 16. helyen lévő VfB Stuttgart pedig bár otthon játszik, ellenfele az ötödik és a nemzetközi kupaindulás jogáért harcoló Borussia Mönchengladbach lesz.

Bundesliga, 31. forduló:

Péntek,
20.30: FC Augsburg–Bayer Leverkusen
Szombat,
15.30: Borussia Dortmund–Schalke 04
15.30: Fortuna Düsseldorf–Werder Bremen
15.30: Eintracht Frankfurt–Hertha BSC
15.30: Hannover 96–FSV Mainz 05
15.30: RB Leipzig–SC Freiburg
18.30: VfB Stuttgart–Borussia Mönchengladbach
Vasárnap,
15.30: 1899 Hoffenheim–VfL Wolfsburg
18.00: 1. FC Nürnberg–Bayern München

Kiemelt kép: Swen Pförtner/dpa

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik