Nemzetközi foci

Kidőlt az Arsenal sztárja, a mieink elleni Eb-selejtező is veszélyben

Aaron Ramsey szezonjának alighanem vége.

Unai Emery vezetőedző szerint nem biztos, hogy a sérült Aaron Ramsey pályára lép még az Arsenal labdarúgócsapatában. A 28 éves középpályás csütörtökön, a Napoli vendégeként, az Európa-liga negyeddöntőjének 1-0-ra megnyert visszavágóján szenvedett izomsérülést.

Ezekben az esetekben általában néhány hét kihagyás vár a játékosokra, s nem tudom, láthatjuk-e még az idény vége előtt a pályán

– mondta Emery a 34. percben lecserélt Ramseyről, akinek a szerződése nyáron lejár az Ágyúsoknál. A walesi válogatott játékos az olasz bajnoki címvédő Juventusban folytatja pályafutását, miután februárban négy évre írt alá a torinói klubbal.

Az Arsenal kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel lépett túl a Napolin – Ramsey az első mérkőzésen betalált –, a négy között a Valencia vár rá a május 2-án kezdődő párharcban. A Bajnokok Ligája-indulásért küzdő londoni csapat a Premier League-ben a negyedik, vasárnap a Crystal Palace együttesét látja vendégül.

Amennyiben sérülése nem gyógyul elég gyorsan, a walesi válogatott játékos a nemzeti csapatból is kimaradhat, amely június 8-án a horvátokkal, 11-én pedig Budapesten a magyar válogatottal csap össze az Európa-bajnoki selejtezőkben. A mieink 8-án Azerbajdzsán vendégeként folytatják szereplésüket a sorozatban.

MTI/Kiemelt kép: Miguel Medina/AFP

Olvasói sztorik