Nemzetközi foci bajnokok ligája

BL-jegyháború: emeli az árakat a Liverpool, ez a válasz a Barcának

Igen magas áron adja a vendégjegyeket a katalán klub, erre reagáltak az angolok.

Az ESPN azt írja, válaszul a barcelonai magas jegyárakra, a Liverpool FC is emeli a Liverpool–Barcelona (május 7-e) Bajnokok Ligája-elődöntő vendégjegyeinek árát. Az angol klub 4620 darab tikettet kapott riválisától a május 1-i odavágóra, egyenként 119 eurós (37 600 forint) áron.

Ezt nehezményezte az angol klub, amely válaszul szintén 119 euróért biztosít majd belépőket a vendégeknek – a többletbevételből azokat a szurkolóikat kárpótolják, akik a fent említett áron is vállalják a barcelonai túrát. Az esettel kapcsolatban az ESPNFC az FC Barcelona elnökét, Josep Maria Bartomeut kérdezte.

Engedjék meg, hogy elmagyarázzam, miként kezeljük a jegyeinket. Száznegyvennégyezer klubtagunk van, s Európában mi árusítjuk a legolcsóbb szezonbérleteket. Az átlagár körülbelül tizenhét euró meccsenként, hogy ezzel biztosítsuk a tagoknak a legolcsóbb árakat. Azonban amikor jegyeket értékesítünk, nem csak a Manchester United ellen, hanem bárki ellen a LaLigában vagy a Bajnokok Ligájában, az áraink sokkal magasabbak, hogy kompenzálni tudjuk a bérletekkel kieső bevételt. Ez adja a különbséget. Minden mérkőzésen ezt csináljuk, nem csak a Manchester United vagy a Liverpool ellen

– jelezte a klub első embere. A Barcát már a negyeddöntős ellenfele, az összesítésben 4-0-lal búcsúztatott Manchester United is támadta fenti árképzése miatt.

Kiemelt kép: Mikel Trigueros/Urbanandsport/NurPhoto/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik