Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kockáztat az MU? Ütős lehet Solskjaer kezdőcsapata

Húsz éve játékosként tett csodát a norvég Barcelonában.

Aki látta, sohasem felejti el a húsz évvel ezelőtti Bajnokok Ligája-döntőt, amikor a Manchester United a 91. és a 93. percben szerzett góllal fordított a Bayern München ellen. A helyszín a barcelonai Camp Nou-stadion volt, a hős, a második angol találat szerzője pedig Ole Gunnar Solskjaer.

A norvég ma már edzőként irányítja az MU-t, és a kedd esti (21.00, tv: M4 Sport) összecsapás kapcsán amondó, a hit rendkívül fontos, ám a Barca ellen aligha lesz elég, hallatlan összpontosításra és erőfeszítésre is szükségük lesz.

A múlt héten 1–0-s vereséget szenvedő Manchester Unitednak már csak azért sem lesz könnyű dolga, mert az FC Barcelona 2013 szeptembere óta – ami rekordhosszúságú sorozat a BL történetében – nem kapott ki hazai pályán a Bajnokok Ligájában, ezeken a mérkőzéseken 27 győzelem és 3 döntetlen a mérlege.

A katalán Sport úgy véli, Ernesto Valverde beveti a csodafegyverét, és a kezdőcsapatba jelöli a sérülés után visszatérő Ousmane Dembélét, míg Solskjaer a Marcus Rashford, Paul Pogba, Jesse Lingard, Romelu Lukaku négyesben bízik.

A várható kezdőcsapatok. Fotó: sport.es

Nyitókép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik