Nemzetközi foci bajnokok ligája

Valverde a csodafegyver bevetéséről beszélt az MU ellen

Pogbáéknak jól megy idegenben, az utóbbi hetekben győztek a Juve és a PSG otthonában is.

A hétfői sajtótájékoztatóján Ernesto Valverde leszögezte, eszükben sincs „leírni” a Manchester Unitedet, ugyanis pontosan tudják, az angol együttes kész életveszély idegenben.

Mint ismert, a keddi negyeddöntőben az FC Barcelona az Old Traffordon aratott 1–0-s sikerét követően fogadja a riválisát.

A katalánok a Juventushoz hasonlóan megtehették – mivel a LaLigát biztos előnnyel vezetik –, hogy a legjobbjaik pihenőt kapjanak a sereghajtó Huesca elleni bajnokin, amely végül gól nélküli döntetlennel ért véget. A sérülés után visszatérő Ousmane Dembélé a kezdőcsapat tagja volt múlt szombaton, és Valverde örömmel jegyezte meg, boldog, hogy ismét számolhat vele, könnyen lehet, kedden is nagy szerep vár rá (Manchesterben nem lépett pályára).

Így nézhet ki Zidane új Real Madridja
A Sun című angol lap mert nagyot álmodni.

Az MU a nyolcaddöntőben történelmi bravúrt hajtott végre azzal, hogy a 0–2-es hazai első mérkőzés után a Paris Saint-Germain otthonában tovább tudott jutni, korábban pedig a Juventust is legyőzte idegenben.

A Manchester Unitedben különleges erő dolgozik, és az utolsó pillanatokban is nagyon veszélyes tud lenni, vagyis maximális összpontosításra lesz szükségünk a továbbjutás kiharcolásához

– jegyezte meg a Barca spanyol edzője.

Jó érzéssel töltheti el a hazaiakat, hogy 2013 szeptembere óta – ami rekordhosszúságú sorozat a BL történetében – nem kaptak ki hazai pályán a Bajnokok Ligájában, ezeken a mérkőzéseken 27 győzelem és 3 döntetlen a mérlegük.

Nyitókép: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik