Nemzetközi foci sport

Bajnokavatásra készültek, végül agyonverték a PSG-t

A Lille elleni találkozón ráadásul újabb játékosok dőltek ki.

A francia Ligue 1 32. fordulójának záró mérkőzésén a második helyezett Lille vendége volt a bajnokságot 20 pont előnnyel vezető Paris Saint-Germain. A PSG sérült triója, Neymar, Ángel di María és Edinson Cavani nem volt bevethető.

Lesgóllal kezdett a PSG, majd Thomas Meunier vette be immár szabályos körülmények között a kaput – csak éppen a sajátját, így a Lille került előnybe. A hazaiak a 11. percig örülhettek: ekkor Juan Bernat egyenlített (1–1). Kylian Mbappé ismét lesről talált a hálóba, majd nem sokkal később Thiago Silvát, aztán Meunier-t kellett lecserélni sérülés miatt.

A 36. percben Bernat is kiszállt: szabálytalansága azonnal piros lapot ért – nem egészen azonnali volt a kártya felmutatása, a VAR alapján döntött végül a játékvezető.

A három játékosát is elveszítő vendég együttes a második félidő elején ismét kapitulált: Nicolas Pepe vette vissza a vezetést a Lille javára (2–1). A hazai fór a végéig tovább nőtt, ugyanis Jonathan Bamba, Gabriel majd Jose Fonte is betalált a hajrában, így a Lille 5–1-es veréssel küldte haza a még mindig csak majdnem bajnokot: hat fordulóval a vége előtt – a PSG-nek még hét van vissza – 17 ponttal vezetnek a párizsiak, így még várni kell az ünnepléssel.

Kiemelt kép: Francois Lo Presti/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!