Nemzetközi foci

Bajnokavatásra készültek, végül agyonverték a PSG-t

A Lille elleni találkozón ráadásul újabb játékosok dőltek ki.

A francia Ligue 1 32. fordulójának záró mérkőzésén a második helyezett Lille vendége volt a bajnokságot 20 pont előnnyel vezető Paris Saint-Germain. A PSG sérült triója, Neymar, Ángel di María és Edinson Cavani nem volt bevethető.

Lesgóllal kezdett a PSG, majd Thomas Meunier vette be immár szabályos körülmények között a kaput – csak éppen a sajátját, így a Lille került előnybe. A hazaiak a 11. percig örülhettek: ekkor Juan Bernat egyenlített (1–1). Kylian Mbappé ismét lesről talált a hálóba, majd nem sokkal később Thiago Silvát, aztán Meunier-t kellett lecserélni sérülés miatt.

A 36. percben Bernat is kiszállt: szabálytalansága azonnal piros lapot ért – nem egészen azonnali volt a kártya felmutatása, a VAR alapján döntött végül a játékvezető.

A három játékosát is elveszítő vendég együttes a második félidő elején ismét kapitulált: Nicolas Pepe vette vissza a vezetést a Lille javára (2–1). A hazai fór a végéig tovább nőtt, ugyanis Jonathan Bamba, Gabriel majd Jose Fonte is betalált a hajrában, így a Lille 5–1-es veréssel küldte haza a még mindig csak majdnem bajnokot: hat fordulóval a vége előtt – a PSG-nek még hét van vissza – 17 ponttal vezetnek a párizsiak, így még várni kell az ünnepléssel.

Kiemelt kép: Francois Lo Presti/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik