Nemzetközi foci

Lemajmozott futballista még sohasem vágott vissza ilyen zseniálisan

Gouano le akart vonulni a pályáról, ám maradt, majd szenzációsan nyilatkozott.

Otromba módon, rasszista bekiabálásokkal támadt az Amiens játékosaira péntek este a dijoni közönség egy része. Prince-Désir Gouano, a vendégek csapatkapitánya a 0–0-ra végződő francia bajnoki mérkőzés után beszélt a történtekről. Szabó Christophe, a francia futball szakértője, az Omlett du fromage oldal vezetője szó szerint lefordította az interjút, melynek minden szava kincs.

A 25 esztendős, párizsi születésű védő elmesélte, hogy az egyik dijoni szögletnél hallotta, hogy majom hangokat kiabálnak be neki.

Arra gondoltam, XXI. században vagyunk, Franciaországban, ilyen csak nem fordulhat elő – mondta a francia labdarúgó. – Megfordultam, hogy megnézzem, akkor láttam egy embert, akivel összeakadt a tekintetünk, ő pedig folytatta a majom hangokat. Megálltam egy másodpercre, visszakérdeztem, ez most komoly, tényleg nekem szól? Ő pedig válaszolt, igen, ez nekem szólt. Mondtam, hogy rendben, innentől ez nekem elfogadhatatlan, ezért úgy döntöttem, nem játszom tovább, mindezt a játékvezető egyetértésével.

Gouano végül folytatta a meccset, majd zseniálisan vágott vissza.

– A szurkolók nem állatkertbe jönnek, ha állatokat akarnak látni, fizessenek belépőt és tudják, hova menjenek. Ide az örömért jönnek, szurkolni, családdal, jó pillanatokat megélni. Ezek az emberek nem ezért jöttek – magyarázta, majd azt is hangsúlyozta, miért nem vesz jogi elégtételt. – Az előbb arról beszéltem, hogy a szeretetben hiszek, az én értékeim nem teszik lehetővé, hogy pereskedjek. Akkor nem adnék második esélyt az embernek. Fáj, persze, nagyon fáj. Azt gondolom, fáj ugyanúgy azoknak, akik hasonló bőrszínnel rendelkeznek. De tudni kell megbocsátani, és neki is a megfelelő következtetéseket kell levonnia belőle.

Olvasói sztorik