Nemzetközi foci

Újabb vizsgálat indul az AC Milannál

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a pénzügyi fair play szabályok megszegése miatt ismét vizsgálódik az AC Milannál. A szervezet december közepén már elmarasztalta a milánói klubot, melynek akkor 2014 és 2017 közötti időszakra eső gazdálkodását ellenőrizték. Ezúttal a 2017 utáni pénzügyi mérlegeket vizsgálja felül a szervezet.

Négy hónapja az európai szövetség 12 millió euróra büntette az AC Milant, az olasz klubnak emellett 2021. június 30-ig eleget kell tennie a szervezet által támasztott gazdasági előírásoknak. Ezek legfontosabb eleme, hogy egy egyesület nem költhet többet, mint amennyi a bevétele.

A decemberi büntetésben az is szerepelt, hogy a Milant egy évre kitiltják a nemzetközi kupaporondról, amennyiben az előírásoknak nem tud megfelelni.

Az UEFA hasonló ok miatt már kizárta a Milant az Európa Ligából a mostani szezonra, de a klub sikeresen fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS). A piros-feketék így indulhattak a második számú európai kupasorozatban, melyben azonban nem jutottak tovább a csoportkörből.

Nyitókép: Chris Ricco/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik