Nemzetközi foci sport

Újabb vizsgálat indul az AC Milannál

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a pénzügyi fair play szabályok megszegése miatt ismét vizsgálódik az AC Milannál. A szervezet december közepén már elmarasztalta a milánói klubot, melynek akkor 2014 és 2017 közötti időszakra eső gazdálkodását ellenőrizték. Ezúttal a 2017 utáni pénzügyi mérlegeket vizsgálja felül a szervezet.

Négy hónapja az európai szövetség 12 millió euróra büntette az AC Milant, az olasz klubnak emellett 2021. június 30-ig eleget kell tennie a szervezet által támasztott gazdasági előírásoknak. Ezek legfontosabb eleme, hogy egy egyesület nem költhet többet, mint amennyi a bevétele.

A decemberi büntetésben az is szerepelt, hogy a Milant egy évre kitiltják a nemzetközi kupaporondról, amennyiben az előírásoknak nem tud megfelelni.

Az UEFA hasonló ok miatt már kizárta a Milant az Európa Ligából a mostani szezonra, de a klub sikeresen fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS). A piros-feketék így indulhattak a második számú európai kupasorozatban, melyben azonban nem jutottak tovább a csoportkörből.

Nyitókép: Chris Ricco/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!