Nemzetközi foci sport

Az Inter játékosának aranyból van a szíve

Olaszországban is napirendi téma a bevándorlók sorsa, de nem csak a politikusokat érdekli az ügy, hanem többek között az olyanokat is, mint az Internazionale futballistája, Antonio Candreva.

Történt ugyanis, hogy egy bevándorló család lánya hiába volt befizetve egy minerbei iskola menzáján ebédre, csak néhány kekszet és tonhalat kapott. A lány zokogott, az iskola igazgatója szerint pedig azért kapott a többieknél kevesebbet, mert a diák szülei rendszertelenül fizették az ebédet.

Itt lép a képbe Candreva, aki meghallotta a történetet és azonnal kifizette a lány étkeztetését annak ellenére is, hogy több mint száz kilométerre lakik Minerbétől. Emellett biztosította róla a családot, hogy a jövőben bármikor megteszi ezt újra, így nem történhet meg újra ilyesmi.

Az olasz média azóta is ódákat zeng az Inter játékosának emberségéről.

Nyitókép: TF-Images/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!