Nemzetközi foci

„Félig magyar, félig usztasa” – balhé Újvidéken

Vojvodina-Partizan Beograd rangadót rendeztek a szerb bajnokságban, ami nem maradt el balhé nélkül. Milos Dordic játékvezető a találkozó 64. percében megszakította a mérkőzést és a két csapatot, illetve kollégáit az öltözőbe rendelte, mert a Partizan-szurkolók többszöri felszólítás ellenére sem hagyták abba a hazaiak nemzeti alapú szidalmazását. Azt skandálták:

félig magyar, félig usztasa

– számolt be a szabadmagyarszo.com.

Két Partizan labdarúgó, Vladimir Stojković és Zoran Tosic próbálta csitítani az ultrákat, de kevés sikerrel. Végül tizenöt perc után folytatódott a Szerb Szuperliga alapszakaszának utolsó fordulójának mérkőzése, amelyet a hazaiak 3-2-re nyertek meg úgy, hogy a hazaiak a 4, a 99. és a 107. percben lőtték a gólokat.

Már a találkozó előtt hallattak magukról a Partizan szurkolók. A lap azt írja, „Kátyon, az egyik helyi fogadóirodában és előtte verekedett össze, amelynek több mint tíz sérültje volt. Egy ember agyrázkódást szenvedett, négy személyt pedig a Vajdasági Klinikai Központba szállítottak, közülük hárman súlyos sérüléseket szenvedtek.”

A szerb szuperliga alapszakaszában a Crvena Zvezda végzett az élen, a  Partizan a harmadik, a Vojvodina a hetedik helyen várja a rájátszást.

Szerb bajnokság, eredmény

Vojvodina- Partizan Beograd 3-2
Gól: Matic (4., 90:9) és Gajic (90+17), illetve Tosic (45+4) és Ivanovic (90+18)

Olvasói sztorik