Nemzetközi foci sport

„Félig magyar, félig usztasa” – balhé Újvidéken

Vojvodina-Partizan Beograd rangadót rendeztek a szerb bajnokságban, ami nem maradt el balhé nélkül. Milos Dordic játékvezető a találkozó 64. percében megszakította a mérkőzést és a két csapatot, illetve kollégáit az öltözőbe rendelte, mert a Partizan-szurkolók többszöri felszólítás ellenére sem hagyták abba a hazaiak nemzeti alapú szidalmazását. Azt skandálták:

félig magyar, félig usztasa

– számolt be a szabadmagyarszo.com.

Két Partizan labdarúgó, Vladimir Stojković és Zoran Tosic próbálta csitítani az ultrákat, de kevés sikerrel. Végül tizenöt perc után folytatódott a Szerb Szuperliga alapszakaszának utolsó fordulójának mérkőzése, amelyet a hazaiak 3-2-re nyertek meg úgy, hogy a hazaiak a 4, a 99. és a 107. percben lőtték a gólokat.

Már a találkozó előtt hallattak magukról a Partizan szurkolók. A lap azt írja, „Kátyon, az egyik helyi fogadóirodában és előtte verekedett össze, amelynek több mint tíz sérültje volt. Egy ember agyrázkódást szenvedett, négy személyt pedig a Vajdasági Klinikai Központba szállítottak, közülük hárman súlyos sérüléseket szenvedtek.”

A szerb szuperliga alapszakaszában a Crvena Zvezda végzett az élen, a  Partizan a harmadik, a Vojvodina a hetedik helyen várja a rájátszást.

Szerb bajnokság, eredmény

Vojvodina- Partizan Beograd 3-2
Gól: Matic (4., 90:9) és Gajic (90+17), illetve Tosic (45+4) és Ivanovic (90+18)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!