Nemzetközi foci

Messi a kispadon kezdett, darabokra szedte a Barca védelmét a kiesőjelölt

A Villarreal kétgólos hátrányból 4-2-re fordított a katalánok ellen, végül mégis csak egy pontot szerzett.

Az éllovas Barcelona a hátsó régióhoz tartozó Villarrealnál vendégeskedett a spanyol bajnokság hétközi, 30. fordulójának keddi játéknapján. Ernesto Valverde címvédő gárdája a mostani meccs előtti hat bajnokiját megnyerte, és a La Ligában november közepe óta nem talált legyőzőre, akkor a Real Betis nyert a Camp Nou Stadionban. Előbbi sorozat megszakadt.

Lionel Messi csak a kispadon kapott helyet, de erre lehetett számítani, a támadósorban így Malcom, Luís Suárez és Philippe Coutinho kezdett. Szintén kispados volt Gerard Piqué, aki eddig a szezonban egyetlen játékosként minden La Liga-percet végigjátszott. Nem csak a Barcára, hanem az egész bajnokságra értve.

Mindezek ellenére a meccs elején nem volt gond, Malcom előbb Coutinhóval rúgatott gólt, majd maga talált be a hazaiak hálójába (0-2). Legtöbbször ilyenkor eldől a meccs, ha a listavezető egy kiesés elől menekülő riválissal játszik, ám most egészen más történt.

A Villarreal még az első félidőben szépített a 19 éves, nigériai Samuel Chukwueze találatával, majd a fordulás után a kameruni Karl Toko Ekambi egyenlített egy mintaszerű konta végén, szinte az alapvonalról, egy megpattanó beadásból (2-2).

Ekkor már lépett a Barca, Messi beállt a 61. percben, de csak azt láthatta, hogy Vicente Iborra a hazaiaknak szerez előnyt egy perccel később, majd Carlos Bacca belövi a 4-2-es hazai vezetést jelentő gólt. A mélységből érkező indtásoknál egészen tragikus volt a katalánok védelme, mind a négy gólt így kapták.

A hosszabbításban Messi emberelőnyben, csodálatos szabadrúgásból szépített, majd Suárez a 93. percben pontot mentett a Barcelonának (4-4). Őrült meccs volt.

La Liga, 30. forduló, eredmények:

Villarreal–Barcelona 4-4
Espanyol–Getafe 1-1
Atlético Madrid–Girona 2-0

 

Szerda,
19.30: Athletic Bilbao–Levante
20.30: Eibar–Vallecano
20.30: Huesca–Celta Vigo
21.30: Valencia–Real Madrid
Csütörtök,
19.30: Sevilla–Alavés
20.30: Leganés–Valladolid
21.30: Real Sociedad–Real Betis

Coutinho gólja (0-1)

Malcom gólja (0-2)

Chukwueze gólja (1-2)

Ekambi gólja (2-2)

Iborra gólja (3-2)

Bacca gólja (4-2)

Messi gólja (4-3)

Suárez gólja (4-4)

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik