Nemzetközi foci

Magyarországra jön az FC Barcelona futballiskolája

Júniusban újra megrendezik Dabason a katalán klub nyári táborát. 

Júniusban negyedszer rendezik meg Dabason az FC Barcelona nyári focitáborát, amelyen kétszázharminc 6-16 éves gyerek vehet részt – mondta el a település polgármestere az M1 aktuális csatornán.

Kőszegi Zoltán közölte: még 25-30 hely van, online lehet jelentkezni a Barca Academy Camp elnevezésű rendezvényre. A tábor elsősorban az FC Barcelonáról szól, amely a katalán csapat futballfilozófiáját hozza el egy hétre Magyarországra.

A gyerekeknek négy edzésük van naponta, emellett elméleti foglalkozásokon vesznek részt, sporttörténetet és nyelvet is tanulnak. A táborba hét edző érkezik Barcelonából; minden csoportnak van egy magyar edzője és három-három csoportot – legfeljebb 30-36 gyereket – felügyel egy Barcelona-edző.

A polgármester szólt arról is, hogy miután egy dabasi kisfiú bejutott az FC Barcelona futballiskolájába, megkeresték a katalán sztárcsapatot az együttműködés reményében, és két évig tartott, mire eljutottak az európai igazgatóhoz. Miután megegyeztek, a katalánok nagyon elégedettek voltak a helyszínnel, pedig az ilyen táborok jobbára olyan nagyvárosokban vannak, mint például Amszterdam vagy London.

Címlapkép: Lluis Gene/AFP

Olvasói sztorik