Nemzetközi foci sport

Zárt kapus büntetést kapott a Dinamo Zagreb

A következő hazai európai kupamérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania a Dinamo Zagreb labdarúgócsapatának – jelentette be az európai szövetség (UEFA) hétfőn. A döntés értelmében a horvát bajnok együttesnek 20 ezer eurót (6,4 millió forint) is be kell fizetnie a szervezet kasszájába szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt.

Az UEFA további egy zárt kapus összecsapásról is döntött, de annak végrehajtását két évre felfüggesztette.

A zágrábi drukkerek az Európa Ligában a Benfica elleni mérkőzésen pirotechnikai eszközöket is használtak, illetve tárgyakat dobáltak a pályára és elzárták a lépcsőket, emiatt az egyesület további 47 ezer eurós (15,1 millió forint) bírságot kapott.

A horvát csapat a hazai 1-0-s győzelmét követően idegenben hosszabbítás után 3-0-ra kikapott a Benficától, így búcsúzott a sorozattól. Az UEFA szektorbezárásra kötelezte a Dinamo Kijevet, illetve pénzbüntetéssel sújtotta a svéd Malmőt és az angol Chelsea-t.

Nyitókép: Pedro Fiúza/NurPhoto via Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!