Nemzetközi foci sport

Valverde beszélt a sérült Messi állapotáról

A vezetőedző szerint a Barcelona sztárja ott lesz a katalán derbin.

Az éllovas Barcelona városi riválisával, az Espanyollal találkozik a spanyol bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapján. Ernesto Valverde címvédő gárdája jó formában van, legutóbbi öt bajnokiját megnyerte. A vezetőedző a katalán derbi előtt beszél Lionel Messi állapotáról is, aki kihagyott egy válogatott meccset sérülés miatt.

Úgy gondoljuk, hogy százszázalékos állapotban van. Szerintem ott lesz szombaton, de látom, hogy néha problémái vannak. Már karácsony óta figyelünk rá. Most Messi visszatért, volt néhány nap pihenője, és jobban van. Reméljük, enyhült a fájdalma, óvatosak leszünk vele, hiszen nagyon fontos, hogy ott legyen a kulcsfontosságú meccseken. Messi problémáját természetes módon kezeljük. Tegnap volt egy kis gondja az edzésen, de kapcsolatban állunk egymással, tudjuk, hogy vannak a játékosok. Így fogunk döntéseket hozni. Ahogy Leónál – aki egy kis fájdalmat érzett –, ugyanúgy másoknál is. Természetesen beszélek vele, hogy tudjam, hogy van, ahogy a többiekkel is – idézi a trénert az eurobarca.hu.

Az Espanyol vendégként legutóbb 2009 februárjában szerzett pontot a Camp Nouban bajnoki összecsapáson – 2-1-es sikerével mindjárt hármat –, azóta viszont csak vesztesen hagyta el a pályát. Ebben az időszakban a Barcelona kilenc hazai győzelme 31-2-es gólkülönbséggel párosult. A meccs 16.15-kor kezdődik.

Címlapkép: JORGE GUERRERO / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!