Nemzetközi foci sport

Szombaton biztossá válhat a sereghajtó kiesése az angol élvonalból

Csak szenved a Huddersfield.

Már a 32. forduló szombati játéknapján biztossá válhat a sereghajtó, 3-5-23-as mutatóval álló Huddersfield Town kiesése az angol élvonalból.

Amennyiben a tabella utolsó helyezettje kikap a Crystal Palace otthonában, illetve a Burnley és Southampton győz, a Huddersfield kiesése matematikailag is biztossá válik. A Premier League történetében eddig csak egyszer, a 2007-2008-as idényben fordult elő, hogy egy csapat, nevezetesen a Derby County búcsúja már március vége előtt eldőlt.

A Huddersfield az előző idény első hat hetét a tabella első felében töltötte, és végül a 16. helyen zárt.

A forduló rangadóját Liverpoolban rendezik: a listavezető vasárnap a harmadik helyezett Tottenhamet fogadja. A londoniak az elmúlt bő húsz évben csak egyszer, 2011 májusában nyertek tétmérkőzést az Anfield Roadon. Jürgen Klopp, a házigazdák vezetőedzője bizakodóan nyilatkozott a klub honlapján, mint mondta, a szezon eddigi részében az volt a céljuk, hogy megfelelő alapokat hozzanak létre az utolsó hetekre, amikor a legfontosabb meccsek várnak rájuk, és mivel ez jól sikerült, most ki kell használniuk a kedvező helyzetüket – írja az MTI.

Nyitókép: John Early/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!