Nemzetközi foci

Szombaton biztossá válhat a sereghajtó kiesése az angol élvonalból

Csak szenved a Huddersfield.

Már a 32. forduló szombati játéknapján biztossá válhat a sereghajtó, 3-5-23-as mutatóval álló Huddersfield Town kiesése az angol élvonalból.

Amennyiben a tabella utolsó helyezettje kikap a Crystal Palace otthonában, illetve a Burnley és Southampton győz, a Huddersfield kiesése matematikailag is biztossá válik. A Premier League történetében eddig csak egyszer, a 2007-2008-as idényben fordult elő, hogy egy csapat, nevezetesen a Derby County búcsúja már március vége előtt eldőlt.

A Huddersfield az előző idény első hat hetét a tabella első felében töltötte, és végül a 16. helyen zárt.

A forduló rangadóját Liverpoolban rendezik: a listavezető vasárnap a harmadik helyezett Tottenhamet fogadja. A londoniak az elmúlt bő húsz évben csak egyszer, 2011 májusában nyertek tétmérkőzést az Anfield Roadon. Jürgen Klopp, a házigazdák vezetőedzője bizakodóan nyilatkozott a klub honlapján, mint mondta, a szezon eddigi részében az volt a céljuk, hogy megfelelő alapokat hozzanak létre az utolsó hetekre, amikor a legfontosabb meccsek várnak rájuk, és mivel ez jól sikerült, most ki kell használniuk a kedvező helyzetüket – írja az MTI.

Nyitókép: John Early/Getty Images

Olvasói sztorik