Nemzetközi foci

Piqué üzent a Spanyolországot szidalmazó katalán szurkolóknak

Tisztelet kért a drukkerektől a Barcelona sztárja.

Gerard Piqué, a Barcelona labdarúgója a katalán válogatott hétfői mérkőzésén tiszteletet kért a Spanyolországra sértő megjegyzéseket tett szurkolóktól. A Venezuela elleni találkozón Piqué határozott mozdulatokkal szólította fel a katalán szurkolókat, hogy hagyjanak fel a Spanyolországot szidalmazó rigmusokkal.

Tiszteletet kértem, hiszen nekünk példát kell mutatnunk. A tisztelet bármilyen hiányát el kell utasítanunk.

– nyilatkozta később Piqué.

Pirlo megnevezte a Bajnokok Ligája legfőbb esélyesét
Az olasz legenda szerint két együttes is erősebb a Barcelonánál.

A katalán válogatottat a FIFA és az UEFA sem ismeri el hivatalosan, ezért több klub nem is engedte el meghívott játékosait a mérkőzésre. A gironai találkozót Bojan Krkic (Stoke City) és Javi Puado (Espanyol) találatával 2-1-re nyerték a katalánok Venezuela ellen. A dél-amerikai csapatból Roberto Rosales (Espanyol) volt eredményes.

Piqué – a katalán együttes legértékesebb futballistája – tavaly, az oroszországi világbajnokság után köszönt el a spanyol válogatottól, amelyben 103 alkalommal szerepelt, és amellyel 2010-ben világbajnok, 2012-ben Európa-bajnok lett. A védőt az elmúlt években a spanyol válogatott mérkőzésein a spanyol szurkolók többször kifütyülték, amiért támogatja Katalónia függetlenségi törekvéseit, és ismert személyiségként gyakran markánsan nyilvánította ki ezzel kapcsolatos álláspontját.

A katalán válogatott, amely több mint száz éve játszotta első találkozóját, hétfőn bő kétéves szünetet követően lépett újra pályára. Az alkalmi együttesnek 1997-től 2016-ig évente legalább egy mérkőzése volt, de a 2017-es katalán válságot követően most játszott először – írja az MTI.