Nemzetközi foci sport

Olaszországi szupersztárok: irány Kína!

Vasárnap tárgyalnak az újabb ázsiai mérkőzésekről.

Kínában rendezhetik az Olasz Kupa döntőjét, illetve a Szuperkupa-mérkőzést. A két ország labdarúgó-szövetségének vezetői vasárnap tárgyalnak. A témák közt szerepel még a válogatottak egymás elleni barátságos mérkőzése, a kínai edzők továbbképzése, a fiatal kínai játékosok olaszországi szerepeltetése, és a televíziós, illetve multimédiás tartalmak bővítése is.

Az egyelőre nem tisztázott, szóba kerül-e, hogy olasz bajnoki meccseket is rendeznének az ázsiai országban. A Szuperkupa-mérkőzést az elmúlt tíz évben már négyszer játszották Kínában. A mostani szezonban Szaúd-Arábiában volt a meccs, és a következő kettőt is ott rendezik – írja az MTI.

A két ország kapcsolatai már eddig is erősek voltak a futball terén, hiszen a kínai válogatott szövetségi kapitánya jelenleg Fabio Cannavaro, az elődje pedig Marcello Lippi volt.

Nyitókép: AFP/MARCO BERTORELLO

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!