Nemzetközi foci sport

Gerrard és Pirlo is varázsolt az öregfiúk gálameccsén

2005-ben, valamint 2007-ben is emlékezetes BL-döntőt játszott egymással a Liverpool és a Milan: 2005-ben az angolok büntetőkkel nyertek minden idők egyik legnagyobb fordítását bemutatva, hiszen a félidőben még 3-0-ra vezettek az olaszok,

aztán két évvel később jött a reváns, Pippo Inzaghi duplájával a Milan megcsinálta, ami két évvel korábban nem sikerült.

A két csapat akkori sztárjai most egy jótékonysági meccsen ismét játszottak egy jót, a Liverpool kezdője így nézett ki: Dudek – G. Johnson, Carragher, Hyypia, Agger, Kennedy, Kvarme, Gerrard, Luis García, Kuyt, Fowler, a Milané pedig így: Dida – Cafú, Costacurta, Kaladze, Serginho, Ambrosini, Gattuso, Pirlo, Kaka, Rui Costa, Inzaghi.

Óriási nevek mindkét oldalon, és bár némelyik játékos már eresztett egy kis pocakot, és őszbe fordult a haja, biztosak vagyunk benne, hogy a Liverpool- és a Milan-drukkerek is könnyes szemmel nosztalgiáztak a sok klasszis láttán.

A Pool 2-0-ra elhúzott Robbie Fowler

és Djibril Cissé góljaival,

de a második félidőben feltámadt a Milan.

Előbb Andrea Pirlo szerzett egy rá jellemző látványos szabadrúgásgólt,

aztán Giuseppe Pancaro ragadtatta tapsra az Anfield népét egy gyönyörű csavarással.

Már úgy nézett ki, hogy döntetlen lesz a vége, amikor Steven Gerrard is szót kért, a jelenleg a skót Rangers edzőjeként dolgozó legenda az utolsó percben szerezte a Liverpool győztes gólját.

A meccs után Gerrard azt mondta, ha meghívják őket a San Siróba, szívesen mennek, gyanítjuk, hogy nem csak mi örülnénk nagyon annak, ha összejönne egy újabb nagy meccs az öregfiúk főszereplésével.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!