Nemzetközi foci

Gerrard és Pirlo is varázsolt az öregfiúk gálameccsén

2005-ben, valamint 2007-ben is emlékezetes BL-döntőt játszott egymással a Liverpool és a Milan: 2005-ben az angolok büntetőkkel nyertek minden idők egyik legnagyobb fordítását bemutatva, hiszen a félidőben még 3-0-ra vezettek az olaszok,

aztán két évvel később jött a reváns, Pippo Inzaghi duplájával a Milan megcsinálta, ami két évvel korábban nem sikerült.

A két csapat akkori sztárjai most egy jótékonysági meccsen ismét játszottak egy jót, a Liverpool kezdője így nézett ki: Dudek – G. Johnson, Carragher, Hyypia, Agger, Kennedy, Kvarme, Gerrard, Luis García, Kuyt, Fowler, a Milané pedig így: Dida – Cafú, Costacurta, Kaladze, Serginho, Ambrosini, Gattuso, Pirlo, Kaka, Rui Costa, Inzaghi.

Óriási nevek mindkét oldalon, és bár némelyik játékos már eresztett egy kis pocakot, és őszbe fordult a haja, biztosak vagyunk benne, hogy a Liverpool- és a Milan-drukkerek is könnyes szemmel nosztalgiáztak a sok klasszis láttán.

A Pool 2-0-ra elhúzott Robbie Fowler

és Djibril Cissé góljaival,

de a második félidőben feltámadt a Milan.

Előbb Andrea Pirlo szerzett egy rá jellemző látványos szabadrúgásgólt,

aztán Giuseppe Pancaro ragadtatta tapsra az Anfield népét egy gyönyörű csavarással.

Már úgy nézett ki, hogy döntetlen lesz a vége, amikor Steven Gerrard is szót kért, a jelenleg a skót Rangers edzőjeként dolgozó legenda az utolsó percben szerezte a Liverpool győztes gólját.

A meccs után Gerrard azt mondta, ha meghívják őket a San Siróba, szívesen mennek, gyanítjuk, hogy nem csak mi örülnénk nagyon annak, ha összejönne egy újabb nagy meccs az öregfiúk főszereplésével.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik