Nemzetközi foci

Rooney: Nem tudnám elviselni, ha a Liverpool lenne a bajnok

Wayne Rooney, az Everton és a Manchester United korábbi labdarúgója nagyon nem szeretné, hogy a Liverpool legyen az angol bajnok. A jelenleg az észak-amerikai bajnokságban (MLS), a washingtoni DC Unitedben játszó 120-szoros angol válogatott támadó szerint az, hogy jelenleg a Manchester City és a Liverpool küzd a trófeáért, jó indok arra, hogy ne legyen otthon.

Remélem, a végén a Manchester City képes lesz megelőzni a Liverpoolt, mert nem tudnám elviselni, ha utóbbi lenne a bajnok. Ez minden Everton-szurkoló rémálma

– mondta a talkSportnak a 33 éves labdarúgó.

Nem állt le, azzal folytatta, hogy emlékszik még arra, amikor a Pool 2005-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, és mivel azóta nem szereztek nagy trófeát, még mindig mindenki arról a sikerről beszél.

Remélem, ez további 10-15 évig így lesz

– mondta Rooney, aki a másik liverpooli együttes, az Everton játékosaként mutatkozott be a Premier League-ben, majd 2004 és 2017 között 559 mérkőzésen viselte a Liverpool másik ősi riválisa, a Manchester United mezét, mielőtt az elmúlt idényben – az Egyesült Államokba igazolása előtt – visszaszerződött első klubjához.

A Liverpool legutóbb 29 éve nyerte meg az angol bajnokságot.

Nyitókép: Toni L. Sandys/The Washington Post via Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik