Nemzetközi foci

Giroud kiakadt, nagy bejelentést tett

A több játéklehetőség érdekében kész otthagyni a Chelsea-t.

Olivier Giroud úgy érzi, mellőzik a Chelsea-nél: a világbajnok francia labdarúgó a több játéklehetőség érdekében attól sem riad vissza, hogy Angliából egy szintet visszalépjen.

– Az a benyomásom, hogy a csatárposztért január óta nincs versenyhelyzet – utalt Giroud a francia RTL rádióállomásnak adott nyilatkozatában angol klubjára.

A Chelsea januárban szerződtette az argentin Gonzalo Higuaínt, aki Maurizio Sarri vezetőedzőnél az első számú centernek számít. Giroud addig sem volt biztos kezdőjátékos, azóta viszont kiegészítő szerephez is ritkán jut a Premier League-ben. Az elmúlt hét fordulóban – amióta Higuaín bevethető – csak háromszor lépett pályára csereként, összesen 54 percet játszott.

Ezzel a magyar kezdővel húz nagyot Rossi kapitány?
A jó rajt kincset érhet, íme a mieink lehetséges felállása.

– A több játéklehetőség érdekében attól sem tartok, hogy egy szinttel alább adjam – nyilatkozta a 32 éves csatár, akinek június végén lejár a szerződése a Chelsea-nél. Hozzátette: a jövőjét illetően mozgalmas nyárra számít, és azt is elképzelhetőnek tartja, hogy hazájában fejezze be karrierjét. Francia sajtóhírek szerint az Olympique Lyon érdeklődik iránta – írja az MTI.

A francia támadó szerint Sarri csak az Európa Ligában számít rá, ahol a szezonban eddig kilenc meccsen kilenc gólt szerzett, a negyeddöntős Chelsea következő ellenfele pedig a cseh Slavia Praha lesz.

– Ott próbálok a lehető leghatékonyabb lenni, és segíteni a csapatot, hogy minél tovább jusson – mondta a nemzetközi kupasorozatról Giroud.

Nyitókép: SERGEI SUPINSKY / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik