Nemzetközi foci sport

Giroud kiakadt, nagy bejelentést tett

A több játéklehetőség érdekében kész otthagyni a Chelsea-t.

Olivier Giroud úgy érzi, mellőzik a Chelsea-nél: a világbajnok francia labdarúgó a több játéklehetőség érdekében attól sem riad vissza, hogy Angliából egy szintet visszalépjen.

– Az a benyomásom, hogy a csatárposztért január óta nincs versenyhelyzet – utalt Giroud a francia RTL rádióállomásnak adott nyilatkozatában angol klubjára.

A Chelsea januárban szerződtette az argentin Gonzalo Higuaínt, aki Maurizio Sarri vezetőedzőnél az első számú centernek számít. Giroud addig sem volt biztos kezdőjátékos, azóta viszont kiegészítő szerephez is ritkán jut a Premier League-ben. Az elmúlt hét fordulóban – amióta Higuaín bevethető – csak háromszor lépett pályára csereként, összesen 54 percet játszott.

Ezzel a magyar kezdővel húz nagyot Rossi kapitány?
A jó rajt kincset érhet, íme a mieink lehetséges felállása.

– A több játéklehetőség érdekében attól sem tartok, hogy egy szinttel alább adjam – nyilatkozta a 32 éves csatár, akinek június végén lejár a szerződése a Chelsea-nél. Hozzátette: a jövőjét illetően mozgalmas nyárra számít, és azt is elképzelhetőnek tartja, hogy hazájában fejezze be karrierjét. Francia sajtóhírek szerint az Olympique Lyon érdeklődik iránta – írja az MTI.

A francia támadó szerint Sarri csak az Európa Ligában számít rá, ahol a szezonban eddig kilenc meccsen kilenc gólt szerzett, a negyeddöntős Chelsea következő ellenfele pedig a cseh Slavia Praha lesz.

– Ott próbálok a lehető leghatékonyabb lenni, és segíteni a csapatot, hogy minél tovább jusson – mondta a nemzetközi kupasorozatról Giroud.

Nyitókép: SERGEI SUPINSKY / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!