Nemzetközi foci

Végre nincsenek klikkek, egyből jó az angol válogatott

Amióta Gareth Southgate a szövetségi kapitány, a futballisták félre tudják tenni a klubrivalizálást az angol válogatottnál – véli a csapatkapitány, Harry Kane.

Az angol csapat pénteken, a Wembley Stadionban kezdi az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a csehek ellen, majd három nappal később Montenegróban szerepel. A keret tagjai közül többen is versenyben vannak még klubcsapatukkal az európai kupákban, a Liverpool, a Tottenham Hotspur, a Manchester United és a Manchester City például negyeddöntős a Bajnokok Ligájában.

Több játékos szerint a múltban többször is a klikkesedés volt az oka az angolok sikertelenségének a nagy tornákon.

“Hallottunk a régi dolgokról, hogy némelyek külön asztalnál ültek, és különböző csoportokra bomlott a társaság. Mi ezt félretettük. Itt a liverpooli és a manchesteri srácokkal is százszázalékig Anglia vagyunk. Ennek is köszönhető a sikerünk”

– mondta a Tottenham támadója, a válogatottban a csapatkapitány karszalagot viselő Kane.

Hozzátette: biztos benne, hogy amikor visszamennek a saját egyesületükhöz, telefonon akkor is tartják majd a kapcsolatot egymással. “Nagyon jó itt a csapatszellem, és végül is mindannyian jóban vagyunk egymással, mindegy, hogy egy klubban szerepelünk-e vagy sem”.

Kane arról is beszélt, hogy ha idén megnyernék a Nemzetek Ligáját, az szerinte nagyobb siker lenne, mint a tavalyi vébén elért bronzérem.

Az angolok a hollandokkal találkoznak majd az NL június 6-i elődöntőjében, a döntőt három nappal később rendezik Portóban. A másik ágon portugál-svájci összecsapás lesz.

“Nem túl gyakran történik, hogy angol mezben az embernek lehetősége van trófeát nyerni. Ha sikerül elhódítanunk, az az én szememben nagyobb teljesítmény lesz, mint a vb-elődöntő” – mondta a játékos, aki hat találatával az oroszországi torna gólkirálya volt.

Olvasói sztorik