Nemzetközi foci sport

Végre nincsenek klikkek, egyből jó az angol válogatott

Amióta Gareth Southgate a szövetségi kapitány, a futballisták félre tudják tenni a klubrivalizálást az angol válogatottnál – véli a csapatkapitány, Harry Kane.

Az angol csapat pénteken, a Wembley Stadionban kezdi az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a csehek ellen, majd három nappal később Montenegróban szerepel. A keret tagjai közül többen is versenyben vannak még klubcsapatukkal az európai kupákban, a Liverpool, a Tottenham Hotspur, a Manchester United és a Manchester City például negyeddöntős a Bajnokok Ligájában.

Több játékos szerint a múltban többször is a klikkesedés volt az oka az angolok sikertelenségének a nagy tornákon.

“Hallottunk a régi dolgokról, hogy némelyek külön asztalnál ültek, és különböző csoportokra bomlott a társaság. Mi ezt félretettük. Itt a liverpooli és a manchesteri srácokkal is százszázalékig Anglia vagyunk. Ennek is köszönhető a sikerünk”

– mondta a Tottenham támadója, a válogatottban a csapatkapitány karszalagot viselő Kane.

Hozzátette: biztos benne, hogy amikor visszamennek a saját egyesületükhöz, telefonon akkor is tartják majd a kapcsolatot egymással. “Nagyon jó itt a csapatszellem, és végül is mindannyian jóban vagyunk egymással, mindegy, hogy egy klubban szerepelünk-e vagy sem”.

Kane arról is beszélt, hogy ha idén megnyernék a Nemzetek Ligáját, az szerinte nagyobb siker lenne, mint a tavalyi vébén elért bronzérem.

Az angolok a hollandokkal találkoznak majd az NL június 6-i elődöntőjében, a döntőt három nappal később rendezik Portóban. A másik ágon portugál-svájci összecsapás lesz.

“Nem túl gyakran történik, hogy angol mezben az embernek lehetősége van trófeát nyerni. Ha sikerül elhódítanunk, az az én szememben nagyobb teljesítmény lesz, mint a vb-elődöntő” – mondta a játékos, aki hat találatával az oroszországi torna gólkirálya volt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!