Nemzetközi foci bajnokok ligája

Doppingolással vádolják a Juventus játékosait

Megy az üzengetés a két BL-negyeddöntős ellenfél korábbi alkalmazottai között.

David Endt, aki 1993 és 2003 között az Ajax kötelékében ténykedett, a Radio Kiss Kissnek elmondta, hogy az amszterdami klub szeretne bosszút állni az 1996-ban, Rómában elszenvedett BL-döntős vereségért – írja a juventushungary.hu.

Mint ismert, a Bajnokok Ligája idei kiírásának negyeddöntőjében a Juventus az Ajax csapatával mérkőzik, amely meglepetésre kiejtette a címvédő Real Madridot.

A Juventus a párharc egyértelmű esélyese, ehhez kétség sem férhet, ugyanakkor az Ajax játékának könyörtelen jellemvonása segítségével bármi előfordulhat. Ezenkívül van még más is. Azt mondanám, hogy a bosszú. Teljességgel helytálló ez a kifejezés, hiszen 1996-ban, Rómában egy olyan Juventus ellen játszottuk a döntőt, akikről később bebizonyosodott, hogy doppingoltak, azonban senki sem ismeri a teljes igazságot. Ez még mindig bennünk van, ugyanakkor a legnagyobb tisztelettel vagyunk a Juve iránt.

2004. november 16-án a csapat orvosát, Riccardo Agricolát 22 hónap börtönre és 2000 euró pénzbírságra ítélték, miután bebizonyosodott bűnössége. A vád szerint 1994 és 1998 között folyamatosan doppingolta a klub játékosait. Sokak szerint szinte kizárt, hogy csupán az orvos tudott ezen szereknek az alkalmazásáról.

A Juventus ikonikus játékosai, Ciro Ferrara és Alessio Tacchinardi reagáltak Endt szavaira.

Hallottam ezeket a kijelentéseket a méltán híres David Endttől, de csak azt mondhatom, hogy szégyellje magát. Szégyelld magad! Az a csapat a szezon első napjától keményen dolgozott, hogy visszakerüljön a BL-serleg Torinóba, végül sikerült elérnünk ezt az álmot. Ha más nem is, de remélem, ezek a szavak tovább fogják motiválni a csapatot és ismét legyőzik az Ajaxot. Szégyen! – fogalmazott Tacchinardi.

Korábbi csapattársa, Ferrara is élcelődött a holland szavain.

Szeretném elmondani, hogy Endt nagyban segített nekünk az akkori győzelemben. Néhány nappal a döntő előtt megkérdezték Louis Van Gaal edzőt, hogy ki fogja megnyerni a Bajnokok Ligáját. Van Gaal erre annyit mondott: „Nem tudom, de a trófea velünk fog visszarepülni.” Nos, mint a csapat kommunikációs szakemberének, Endtnek tudnia kellett volna, hogy ez a kijelentés valósággal feltüzel minket.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik