Nemzetközi foci sport

Egy csatát a PSG nyert az UEFA-val szemben

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) keddi ítélete szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem vizsgálhatja újra, hogy a Paris Saint-Germain megszegte-e a pénzügyi szabályokat 2017 júniusáig.

A PSG azért fellebbezett a CAS-nál, mert az UEFA illetékesei ismét ellenőrizni akarták, hogy a francia klub vétett-e az úgynevezett Financial Fair Play ellen, amikor játékosokat igazolt, illetve amikor megállapította a fizetésüket.

A független sportbíróság álláspontja szerint az UEFA szabályzatának értelmében erre már nincs lehetőség, mert letelt a határidő, ameddig a korábban már lezárt aktát újranyithatták volna.

A keddi ítélet azonban nem vonatkozik arra az ügyre, amelynek keretében az UEFA a katari tulajdonú klub 2017/18-as költségvetését és támogatói hátterét vizsgálja.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke 2017 szeptemberében kijelentette, hogy a pénzügyi szabályok felülvizsgálatát tervezik, és “döntő pillanatnak” nevezte, amikor Neymar világcsúcsot jelentő 222 millió euróért, Kylian Mbappé pedig 180 millió euróért a Paris Saint-Germain csapatához igazolt.

Nyitókép: Jean Catuffe/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!