Nemzetközi foci

Guardiola imádkozik a City válogatott játékosaiért

"Csak azt akarom, hogy egészségesen legyenek itt újra, mert az áprilisi mérkőzéseken mindenkire szükségünk lesz" - hangsúlyozta.

Josep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője azt mondta, a nemzetközi szünet alatt imádkozik válogatott játékosai egészségi állapotáért, hogy elérhető célkitűzés maradjon számukra a négy trófea megszerzése a mostani szezonban.

A válogatott szünet után a Manchester City 29 nap alatt három sorozatban nyolc mérkőzést játszik, így ez az időszak meghatározó lesz számára az idény folytatását illetően.

Imádkozom, hogy egészségesen térjenek vissza – utalt a klub honlapján Guardiola a nemzeti csapatokhoz elutazó játékosaira.

Hozzátette: labdarúgóinak élvezniük kell, hogy országuk képviseletében léphetnek pályára, de reméli, hogy ugyanolyan fizikai állapotban térnek majd vissza, ahogyan elmentek.

– Csak azt akarom, hogy egészségesen legyenek itt újra, mert az áprilisi mérkőzéseken mindenkire szükségünk lesz” – hangsúlyozta.
A jelenleg sérült játékosokkal – Kevin De Bruyne, Fernandinho, John Stones, Benjamin Mendy – kapcsolatban megjegyezte: a szünetben igyekeznek őket olyan állapotba hozni, hogy minél előbb be tudjanak kapcsolódni a közös edzésekbe, mert rájuk is nagy szükségük lesz. Még akkor is, ha csak 10 vagy 15 percet tudnak vállalni a meccseken.

– Elérkeztünk a szezonnak ahhoz a részéhez, amelyben további három trófea megszerzésére van esélyünk. Nem csak tizenegy játékosra számítok, hanem az egész keretre – mondta a spanyol szakember – írja az MTI.

A Manchester City egy trófeát már begyűjtött idén, az angol Ligakupában megvédte a címét. A bajnokságban a második helyen áll, hátránya két pont az éllovas Liverpoollal szemben, amely azonban egy meccsel többet játszott. A City az FA Kupa elődöntőjében a Brightonnal, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében pedig a Tottenham Hotspurrel találkozik. A Premier League címvédője legközelebb jövő szombaton, a Fulham vendégeként lép pályára.

Kiemelt fotó: AFP

Olvasói sztorik