Nemzetközi foci

Véget ért a játékvezetők sztrájkja, folytatódik a bajnokság

Kormányzati segítséggel folytatódik az albán élvonal.

A játékvezetők sztrájkja után kormányzati segítséggel folytatódik az albán labdarúgó-bajnokság.
Az Albán Labdarúgó Szövetség (FSHF) bejelentette, hogy a hétvégén ismét rendezhetnek mérkőzéseket, miután a kormány segítséget ígért a lelátói erőszak visszaszorításában. A hétfői találkozón Edi Rama miniszterelnök, több miniszter, helyi tisztségviselők, illetve a klubok és a szövetség vezetői vettek részt.

Rama ígéretet tett, hogy módosítják a büntető törvénykönyvet, és a jövőben börtönbüntetéssel sújthatják a rendbontó szurkolókat. Az albán játékvezetők csütörtökön léptek sztrájkba, mert egyiküket bántalmazták az élvonal legutóbbi fordulójában. A bírók szervezete leszögezte, hogy addig nem hajlandóak közreműködni a bajnoki összecsapásokon, amíg nem garantálják számukra a megfelelő biztonságot – adta hírül az MTI.

Zidane: Vissza akarom juttatni a klubot oda, ahová való
Rendkívül boldogan beszélt újra a Real Madrid vezetőedzőjeként Zinedine Zidane.

Hozzátették: kudarcot vallott a klubok azon kísérlete, hogy magánvállalkozások biztosítsák a rendet a mérkőzéseken.A szervezet azt akarja elérni, hogy a stadionokban a rendőrség vegye vissza ezt a feladatot.

Az élvonalban sereghajtó FK Kamza néhány vezetője és szurkolója egy bajnoki mérkőzésen berohant a pályára és megverte Eldorjan Hamiti játékvezetőt, mert a vendég KF Laci a találkozó utolsó percében büntetőből kiegyenlített (1-1). Válaszul az albán szövetség szerdán kizárta a bajnokságból az FK Kamzát, amely a következő szezonban csak a harmadosztályban szerepelhet. A klubnak egymillió albán lek (235 ezer forint) büntetést is be kell fizetnie, illetve három tisztviselőjét három évre eltiltották a labdarúgással kapcsolatos minden tevékenységtől.

Olvasói sztorik