Nemzetközi foci

Végleg visszavonult Louis van Gaal

A korábbi holland sikeredző, Louis van Gaal bejelentette, hogy végleg befejezi edzői pályafutását. A 67 éves szakember egy televíziós csatornán jelentette be, hogy végleg lezárja a jövőjével kapcsolatos kérdéseket.

Immár nyugdíjas vagyok. Nincs olyan ambícióm, hogy technikai igazgató vagy televíziós szakértő legyek. A feleségem huszonkét évvel ezelőtt lemondott a munkájáról, hogy kövessen külföldre. Megígértem neki, hogy ötvenöt évesen abbahagyom az edzősködést, aztán még hatvanöt esztendősen is folytattam. Nagyon boldog most és megérdemli, hogy végre futballtól mentes életet éljünk.

– mondta Van Gaal.

Több egykori játékos is nagyrabecsülését és háláját fejezte ki, különösen Marcus Rashfordot kapta föl az internet, aki szeritnt a holland szakvezető “nyitotta ki előtte az ajtót” a profi futballba.

Az amszterdami születésű sportember játékosként 1978 és 1986 között a Sparta Rotterdam középpályása volt, vezetőedzőként az Ajax, a Barcelona, az AZ, a Bayern München és a Manchester United kispadján ült, illetve szövetségi kapitányként irányította a holland válogatottat. Bajnokok Ligáját, UEFA Kupát, négy holland, két spanyol és egy német bajnoki címet nyert.

Nyitókép: Erwin Spek/Soccrates/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik