Nemzetközi foci

Teljes a káosz a Solskjaer-ügyben

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője azt mondta, lehet, hogy időközben lejárt a szerződése norvég klubjánál, a Moldénál, így az már nem lehet akadálya állandó kinevezésének az Old Traffordon.

A csapat korábbi csatárát a Molde hivatalosan kölcsönadta az MU-nak, miután decemberben menesztették José Mourinhót.

A norvég szakember irányításával szárnyal a gárda, 16 mérkőzéséből 13-at megnyert.

Solskjaer korábban úgy nyilatkozott, a Molde tulajdonosai támogatnák abban, ha maradna a Unitednél. “Nem tudom pontosan, hogyan működik is ez. Azt hiszem, a szerződésem ott lejárt, és így csak a Manchester Uniteddel van szerződésem. De lehet, hogy van egy másik kontraktus, hogy térjek vissza” – fogalmazott egy norvég podcastban a tréner.

A brit média kedden arról számolt be, hogy a Molde közzétett egy közleményt, amely szerint Solskjaer egy új, három évre szóló szerződést írt alá velük, mielőtt az Unitedhez távozott. Oystein Neerland, a klub ügyvezetője is azt mondta szerdán, hogy várják vissza a szakembert.

“Karácsony előtt kötöttünk egy új megállapodást Ole Gunnarral, ez három évre, a 2021-es szezon végéig szól. Ezután Ole Gunnar lett a United ideiglenes vezetőedzője, ez a megbízatása a nyárig érvényes. Most a United alkalmazottja, de utána úgy tervezi, hogy visszatér a Moldéhoz”

 idézte a Sky Sports Neerlandot.

Solskjaer teljesen átformálta és sikeressé tette a Manchester Unitedet, így egyre többen szorgalmazzák, hogy a folytatásban is ő maradjon a csapat edzője. A MU szerda este a PSG otthonában játszik a BL-nyolcaddöntő visszavágóján, ahol történelmi tettet kellene végrehajtania, mert még egyetlen csapat sem fordított, ha otthon két góllal kikapott.

Olvasói sztorik