Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Real vezetőedzőjének fejében meg sem fordult a lemondás

Santiago Solari szerint nem az ő feladata, hogy megítélje a saját munkáját.

Dusan Tadics, az Ajax Amsterdam szerb középpályása élete mérkőzésének nevezte a kedd estit, amelyen csapata 4-1-es győzelmet aratott a címvédő Real Madrid vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős visszavágóján.

A hazaiak októberben kinevezett vezetőedzője, Santiago Solari azt mondta, nem gondolkodik a lemondáson.

A 61-szeres válogatott, 30 éves Tadics két gólpasszal és egy góllal vette ki a részét a holland együttes szenzációs sikeréből. Az Ajax az Amszterdamban elszenvedett 2-1-es vereség után látványos és magabiztos játékkal ejtette ki az elmúlt öt BL-kiírásban négyszer győztes Realt.

A szerb futballista az összecsapás után azt mondta, mindig is Zinedine Zidane – a Real korábbi játékosa és edzője – volt a kedvence, és „talán túl sok összefoglalót” nézett a francia világ- és Európa-bajnok emlékezetes megmozdulásaiból. Tadics kedden kétszer is bemutatta a Zidane védjegyévé vált lefordulós cselt, az első alkalommal rögtön utána gólpasszt is adott David Neresnek.

A világ legjobb csapatát vertük meg, és erre nagyon büszke vagyok. Azt hiszem, sok embert tettünk ma este boldoggá – jelentette ki Tadic.

Erik ten Hag, az Ajax vezetőedzője szerint tanítványai teljesen megérdemelten jutottak be a legjobb nyolc közé: „Ez a teljesítmény nagyon közel volt a tökéleteshez, rendkívüli módon élveztem, hogy ezt a játékot láttam a csapatomtól.”

Santiago Solari, a Real Madrid argentin trénere nem leplezte csalódottságát, ugyanakkor úgy vélte, a játékosoknak emlékezniük kell arra, hogy a közelmúltban milyen sikereket értek el a BL-ben.

– Ezek a futballisták egymás után háromszor voltak Európa legjobbjai, most viszont búcsúzni kényszerültek, ami egyrészt nagyon szomorú, másrészt jól mutatja, hogy valójában mennyire is nehéz megnyerni ezt a sorozatot – jelentette ki a 42 éves edző, aki egyelőre nem gondolkodik a lemondáson.

Nem azért jöttem ide, hogy feladjam, eszembe sem jut ilyesmi. Nem az én feladatom, hogy megítéljem a saját munkámat, ebben a szakmában kötelességünk profiként viselkedni, és holnap már edzésünk van – mondta Solari, aki a jövőre nézve azt hangsúlyozta, hogy a nehéz időkben bátornak kell maradni.

– Most az a dolgunk, hogy a lehető legnyugodtabbak maradjunk ebben a helyzetben, és a legjobb tudásunk szerint nézzünk szembe a kihívásokkal – tette hozzá.

Kedd este az Ajax mellett a Tottenham Hotspur jutott még a BL negyeddöntőjébe, amelynek sorsolását a többi nyolcaddöntős visszavágót követően, jövő pénteken tartják.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Real Madrid–Ajax 1–4 (0–2)

Gólszerzők: Asensio (70.), illetve Ziyech (7.), Neres (18.), Tadics (62.), Schöne (72.)

Továbbjutott: az Ajax 5–3-as összesítéssel

Kiállítva: Nacho (93.)

 

Borussia Dortmund–Tottenham 0–1 (0–0)

Gólszerzők: Kane (49.)

Továbbjutott: a Tottenham 4–0-s összesítéssel

Címlapkép: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik