Nemzetközi foci

A Chelsea tovább harcol a kizárás ellen

Korábban így jártak a spanyol klubóriások is.

A Chelsea eljutatta fellebbezését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA), mely a következő két átigazolási időszakból kizárta a klubot. A szakértők úgy vélik, ettől a döntéstől függ a belga szupersztár, Eden Hazard madridi igazolása is.

A FIFA keddi tájékoztatása szerint a szövetség megkapta a londoniak beadványát, de arról, hogy a fellebbezés lezárultáig felfüggesztik-e a büntetés végrehajtását, az üggyel foglalkozó bizottság vezetője dönt majd – írja az MTI.

A Chelsea, azért kapott egy évre szóló eltiltást, mert a FIFA szerint 29 esetben vétett a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen, illetve számos szabálytalanságot követett el a regisztrációs eljárásban. A „kékeknek” mellékbüntetésként 600 ezer svájci frankot, azaz 168 millió forintot is fizetniük kell, és a helyzet rendezésére három hónapot kaptak.

A FIFA két hete egyúttal az angol tagszövetséget is elmarasztalta, 510 ezer svájci frankos bírságot rótt ki rá, és hat hónapot adott arra, hogy tegye világossá, illetve rendezze a kiskorúak nemzetközi átigazolására vonatkozó szabályozását.

A nemzetközi szövetség hasonló érveléssel a Real Madridot és az Atlético Madridot is megbüntette 2016 januárjában. Előbbinek a CAS-nál sikerült elérnie a határozat felfüggesztését, utóbbinak viszont 2018 januárjáig érvényben maradt az átigazolásokból történt kizárása.

A Barcelonát 2014-ben hasonló okból szintén két időszakra zárták ki az átigazolásból.

Nyitókép: AFP / Kieran Galvin / NurPhoto

Olvasói sztorik