Nemzetközi foci

Mindkét edző variál a Real–Barcán – itt a várható kezdőcsapatok

A hazai jelszó: győzelem vagy halál?

Santiago Solari huszonegy játékost nevezett a Barcelona elleni szombat esti (20.45, tv: Spíler2) mérkőzésre, különböző okok miatt Marcos Llorente és Brahim Díaz maradt ki.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy játszhat-e az El Clásicón Sergio Ramos, aki csapattársával, Casemiróval ütközött a szerdai kupameccsen. Mint ismert, a Real 3–0-s vereséget szenvedett a Bernabéu-stadionban, a LaLigában pedig kilenc pont a hátránya az éllovas Barcával szemben. Vagyis szinte kizárólag győzelemmel maradhat versenyben az aranycsatában.

Zseniális meccsek lesznek szombaton a tv-ben
Ide kapcsolj, ha néznéd a Real–Barcát, a Fradit és a Bayernt!

Solari a keretbe jelölte Mariano Díazt, ám a kezdőcsapatban aligha kap helyet, bekerülhet viszont a három napja a 68. percben beszálló Gareth Bale. A Sport című katalán lap legalábbis a walesit jelöli, aki Karim Benzemával és Vinícius Juniorral alkothat támadótriót (szerdán Lucas Vázquez kezdett).

A várható kezdőcsapatok fotó: sport.es

A Barcában esély mutatkozik arra, hogy Samuel Umtiti visszavegye a helyét a védelem tengelyében. Ernesto Valverde keretében nincs semmi meglepő, Kevin-Prince Boateng szokás szerint kimaradt. Ha a spanyolok jól sakkoznak, Sergi Roberto ezúttal jobbhátvédként kap szerepet (Nélson Semedo helyén), a középpályán pedig a passzkirály Arthur jelenthet pluszt.

Nyitókép: Quality Sport Images/Getty Images

Olvasói sztorik