Nemzetközi foci

Megvan az új szövetségi kapitány: irány az Európa-bajnokság!

Hatvanhat esztendős mágusban bíznak a törökök.

A Besiktas edzőjeként dolgozó Senol Günes lesz a török válogatott szövetségi kapitánya, a posztot 2000-től 2004-ig már betöltötte egyszer.

A török szövetség (TFF) csütörtökön jelentette be, hogy négy évre szóló megállapodást kötött a 66 éves szakemberrel, akinek elsődleges feladata az lesz, hogy a nemzeti együttest kivezesse a 2020-as Európa-bajnokságra és a 2022-es világbajnokságra – írja az MTI.

Günes a 67. születésnapján, június 1-jén áll munkába a válogatottnál, és a román Mircea Lucescut váltja, akinek irányításával a török válogatott a Nemzetek Ligája tavaly őszi küzdelmeiben kiesett a B-ből a C-osztályba.

A tréner a 2002-es világbajnokságon bronzérmet szerzett a török csapattal, amelynek máig ez a legnagyobb nemzetközi sikere a 2008-as Eb-bronz mellett. Török médiaértesülések szerint a szakvezető a szezon végéig biztosan a Besiktasnál marad.

Günes 2004 óta a dél-koreai FC Szöult, valamint hazájában a Trabzonsport és a Bursasport is irányította, a Besiktassal pedig 2015-ben és 2016-ban török bajnoki címet nyert.

Nyitókép: MUSTAFA CIFTCI / ANADOLU AGENCY

Olvasói sztorik