Nemzetközi foci

Ismeretlen játékosokat vethet be a Manchester United

Ole Gunnar Solksjaer bátrat húz a szerda esti bajnoki előtt.

A tartalékcsapat tinédzser labdarúgói közül hárman is lehetőséghez juthatnak a Manchester United szerdai esti bajnoki mérkőzésén, melyet a Crystal Palace vendégeként vív meg Ole Gunnar Solskjaer együttese – írja az MTI:

A 45 éves norvég vezetőedző azért szavazott bizalmat a fiatal futballistáknak, mert az első csapatból tíz játékosára nem számíthat különböző sérülések miatt.

A szerb Nemanja Matic már a Liverpool elleni, vasárnapi 0-0 alkalmával sem tudott pályára lépni, aztán ennek a meccsnek az első félidejében Juan Mata, Jesse Lingard és Ander Herrera is megsérült. Solksjaernak mindhárom játékost le kellett cserélnie, a bokagondokkal küszködő Marcus Rashfordnak pedig így a pályán kellett maradnia, mert több cserére nem volt lehetőség. Ezeken a futballistákon kívül Anthony Martial, Matteo Darmian, Antonio Valencia, Phil Jones és Mason Greenwood játéka kérdéses.

– Még nem tudom pontosan, mi a helyzet, de túl sok pozitívumra nem számítok – nyilatkozta Solksjaer, akinek decemberi kinevezése óta az MU 13 tétmérkőzésből tízet megnyert. A norvég szakember a középpályára a 18 éves Angel Gomest és a 19 esztendős Tahith Chongot, a védelembe pedig a még csak 17 éves Jimmy Garnert hívta be a tartalékkeretből.

– Régóta velünk edzenek. Garner olyan, mint Michael Carrick, csak húsz évvel fiatalabb. Ő és Chong is készen áll a bevetésre” – indokolta döntését Solksjaer, hozzátéve, hogy Gomes az U17-es  válogatottban – amely 2017-ben világbajnok lett – olyan, azóta már befutott társakkal szerepelt együtt, mint Jadon Sancho, Phil Foden és Callum Hudson-Odoi.

A tréner elismerte, hogy izomsérülése után túl hamar küldte ismét pályára Lingardot.

– Néhány napot még várnunk kellett volna. Martial esetében másképp járunk el. Most még nincs megfelelő állapotban, talán szombaton már játszhat, de kockáztatni biztosan nem fogunk vele – jelentette ki.

A Manchester United – elsősorban a Solksjaer irányítása alatt elért eredményeknek köszönhetően – 27 forduló után 52 ponttal ötödik a Premier League tabelláján.

Kiemelt fotó: AFP

Olvasói sztorik