Nemzetközi foci

Solskjaer zseniális húzással pörgeti fel a MU-t a rangadó előtt

Izgalmas délután vár a Premier League második helyén álló Livepoolra, amely a Manchester United vendége lesz.

A két csapat minden körülmény között rangadónak számít, most ráadásul mindkét brigádnak különösen fontos lenne a három pont bezsákolása, a MU-nak a BL-t érő negyedik helyért vívott harcban, a Poolnak pedig azért, hogy visszavegye a vezetést a tabellán.

Ha valaki, Sir Alex Ferguson pontosan tudja, milyen érzést felülmúlni a Liverpoolt, hiszen az irányításával 13 bajnoki címet nyert a MU, amely az örökranglistán már kettővel több aranynál tart, mint a nagy rivális (20-18).

A United edzője, a José Mourinho menesztése után beugró Ole Gunnar Solskjaer felkérte Fergusont, hogy a vasárnapi meccs előtt tartsa meg a beszédet a csapat előtt.

“A főnök biztosan szívesen magára vállalja a feladatot, mert tudjuk, mennyit jelentett neki, hogy megelőzzük a Liverpoolt a bajnoki címek tekintetében. A csapatban mindenki pontosan tisztában van azzal, mit jelent ez a mérkőzés a klubnak, a Chelsea-t, a Tottenhamet és az Arsenalt legyőztük idegenben, de most hazai pályán is jól kell teljesítenünk” – nyilatkozta Solskjaer.

Aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a játékosoknak nem szabad a meccs körítésével foglalkozniuk, kontrollálniuk kell az érzelmeiket, de harcosan kell kimenniük a pályára.

A decemberi meccsen a Pool Xherdan Shaqiri duplájával nyert 3-1-re, de az Old Traffordon az előző idényben 2-1 lett a vége a MU-nak.

A mostani meccs 15.05-kor kezdődik és a Spíler1 közvetíti.

A nyitóképen Solskjaer és Ferguson fog kezet még 2010-ben, amikor a norvég elbúcsúzott, hogy a MU-tól a Moldéhoz távozzon. Fotó: ANDREW YATES / AFP 

Olvasói sztorik